tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

14. 10. 2006 00:00

Další pracovní týden je za námi a je tu opět pravidelný přehled nejzajímavějších článků, testů a recenzí ze zahraničních serverů.

Reklama

Minulý týden vzbudil ohlas článek serveru Digit-Life porovnávající výkon GeForce a Radeonů v různých kvalitativních módech anizotropního filtrování. Server X-bit labs testoval GeForce 7950GX2 a testy probíhaly právě s nastavením na vysokou kvalitu. Výsledky vás možná překvapí - v polovině her, ve kterých server měřil, podávala dvoučipová GeForce podobné nebo dokonce horší výsledky v porovnání s Radeonem X1950XTX. Redaktor navíc posoudil obraz u levnější karty za kvalitnější.

Srovnání GF7950GX2 a RX1950XTX máme tedy za sebou, ale jak je to s Quad SLI a CrossFire? Na X-bit labs na toto téma naleznete rozsáhlý článek hledající odpověď na otázku, zdali Quad SLI dozrálo použitelnosti. A jak to tedy je? Artefakty a nestabilita jsou dávnou minulostí, avšak výkon stále zaostává oproti SLI a CrossFire s dvěma kartami.

Server bit-tech.net prověřoval Radeon X1900XT s 256MB paměti. Nechybí ani testy v rozlišení 1920x1200 a recenze tradičně neporovnává FPS při stejném nastavení, ale detaily, na kterých karty podávají hratelný framerate.

Galaxy GeForce 7900GT Masterpiece je karta se dvěma čipy G71 na jednom PCB. Co jí kromě toho odlišuje od GeForce 7950GX2? Čipy totiž běží na 607MHz a dvě sady 512MB GDDR3 pamětí na 1520MHz. Recenzi najdete na serveru Guru3D.

A teď něco pro odvážlivce - server X-bit labs prováděl extrémní overclocking s voltmodem na GeForce 7600GT od Palitu a na Gainward Bliss 7600GS s pamětmi GDDR3.

Dost bylo grafických karet, přesuňme se do trochu jiné oblasti. Procesory Intel Core 2 Duo se z hlediska spotřeby poměrně povedly, jak je to ale s čipsety? Spotřebu severních můstků Intel 975X, P965 a nVidia nForce 570 SLI Intel Edition porovnával server Anandtech.

Základní deska Foxconn 975X7AB-8EKRS2H je vlajková loď Foxconnu pro Core 2 Duo s čipsetem i975X. Přestože podle nedávné ankety PCTuningu naši čtenáři nejvíce důvěřují ASUSu, podle serveru SysOpt je 975X7AB-8EKRS2H při své ceně lepší volbou.

Server NinjaLane se podíval na zoubek další desce z dílny Foxconnu, tentokrát pro Socket AM2 a čipovou sadou nF570 SLI: Foxconn N57SM2AA.

Abit AB9 Pro - tak se jmenuje motherboard Abitu pro vyšší střední třídu platformy Intel. Server Neoseeker ji hodnotí velmi kladně. Malá poznámka pro overclockery: deska dosáhla 435MHz na FSB.

Dále zde máme luxusní paměťové moduly OCZ PC2-9000 Titanium Alpha VX2 DFI Special Edition schopné dosahovat frekvencí přes 1,1GHz. Jejich recenzi naleznete na serveru Techgage.

Nestačí vám integrovaný zvukový kodek nebo Sound Blaster za pár stovek? Osmikanálová zvuková karta Sondigo Inferno 7.1 byla recenzována na serveru bit-tech.net a pohled na Bluegears b-Enspirer, která zvládne vyprodukovat osmikanálový zvuk ve 24bitové kvalitě a se sample rate 192kHz, nám zprostředkoval server Bjorn3D.

To je pro tentokrát vše. Přeji příjemné čtení a pohodový zbytek víkendu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama