tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

7. 10. 2006 00:00 9

Zase je tu víkend a to znamená, že je tu naše pravidelné ohlédnutí za nejzajímavějšími recenzemi a testy ze zahraničních magazínů.

Reklama

Začneme tradičně grafickými kartami. První článek není ani tak test dvou konkrétních karet, jako srovnání architektur R5xx a G7x. Příznivci ATi s oblibou argumentují, že Radeony mají lepší anizotropní filtrování a nižší propady výkonu při nastavení AF na mód 'Quality'. Server Digit-Life zjistil, že ATi opravdu má kvalitnější obraz v módu 'Default' a menší propady v módu 'Quality' (což si na druhou stranu vybírá daň ve vyšším počtu tranzistorů a vyšší spotřebě) a zároveň, že nVidia stále trpí shimmeringem.

Dále zde máme srovnání dvou karet nižší střední třídy: Radeonu X1650Pro, v tichém provedení ASUSu, a GeForce 7600GS. Server LegionHardware zjistil, že zatímco Geforce září ve starších hrách, Radeon ukazuje zoubky v těch novějších.

Testovat procesory, které jsou na trhu již dlouho, nemá velký smysl. Článek server Neoseeker se ale zaměřuje na Energy Efficient verzi Athlonu 64 X2 4200+. A jaká je úspora energie oproti standardnímu modelu 4200+? Možná budete zklamáni, ale pouze 11W v nečinnosti a 18W v zátěži.

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Vrhněme se na základní desky. Server ViperLair připravil recenzi high-endu od Abitu pro platformu Intel - AW9D-MAX s čipsetem i975X. Server OCWorkBench testoval také desku pro CrossFire, ovšem z úplně jiného soudku: levný ASRock ALiveXFire-eSATA2 s čipsetem ATi RD480 + SB600 a Socketem AM2.

Server Bjorn3D recenzoval operační paměti OCZ, konkrétně DDR2 moduly s taktem 900MHz (PC2-7200), časováním CL4-4-3-15 a EPP (Enhanced Performance Profiles).

A nakonec se podíváme na dva chladiče vyšší třídy. Prvním je Zalman CNPS9500 AM2 pro sockety 754/939/940 a AM2; jeho test naleznete na serveru CPU3D. Server Virtual-Hideout si pro recenzi vybral chladič poněkud netradiční konstrukce a neotřelého vzhledu: CoolerMaster Mars.

Toť pro dnešek vše, nashledanou příště.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama