mate-radeon-x1900-x1950-pomozte-folding-home
Novinka Máte Radeon X1900/X1950? Pomozte Folding@home!

Máte Radeon X1900/X1950? Pomozte Folding@home!

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

2. 10. 2006 00:00 15

ATi vydala betaverzi ovladačů Catalyst 6.10 upravených pro použití high-endových Radeonů jako GPGPU v programu Folding@home.

Reklama

O koncepci General Purpose GPU a platformě Stream Computing jsme si povídali již v souvislosti s kartami FireStream, což jsou Radeony X1900 speciálně určené pro náročné výpočty všeho druhu. Pro využití výpočetního výkonu grafického čipu k dobročinným účelům ale stačí naprosto obyčejný Radeon z řady X1900 nebo X1950 a můžete pomoci projektu Folding@home.

Folding@home je projekt stanfordské univerzity, který zkoumá skládání molekul bílkovin v lidském těle a jeho cílem je nalézt lék na Alzeimerovu chorobu, Huntingtonovu chorobu a některé formy rakoviny. Pokud chcete propůjčit výkon své grafické karty vědě, základní informace se dozvíte zde, upravený Catalyst 6.10 ve verzi beta je ke stažení zde.

Tento trend - používat grafické čipy namísto superpočítačů - mi připomněl reklamní spoty na na grafické akcelerátory 3dfx, kde tomu bylo právě naopak. Abyste o skvělé reklamy nebyli ochuzeni, uploadnul jsem je pro vás na RapidShare. RAR archiv má 22,3MB, dvě videa jsou ve formátu MOV, jedno MPEG. Příjemnou zábavu!

PCTuning fórum: ATi Catalyst™ 6.10 beta

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama