tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

30. 9. 2006 00:00

Největší událostí uplynulého týdne bylo bezesporu Intel Developer Forum v San Francisku, a tak část dnešního přehledu věnuji rekapitulaci reportáží z této akce.

Reklama

Na IDF toho bylo k vidění mnoho a ne všechno se vešlo do našich zpráv z druhé ruky. Zde tedy máte všechny reportáže ze San Franciska, pěkně pohromadě. Zdařilou reportáž má již tradičně server Anandtech:

První den konference zachytil také server X-bit labs:

A asi nejrozsáhlejší zpravodajství z IDF má server Clubic - pokud rozumíte francouzsky.

Na IDF se také poprvé oficiálně benchmarkovaly čtyřjádrové procesory s jádrem Kentsfield. Více se dočtete na serverech Anandtech a X-bit labs.
Anandtech si navíc připravil seznam základních desek kompatibilních s procesory Core 2 Quad.

Nyní už k regulérním recenzím a testům. První článek je pro pravověrné PCTuningáře - server X-bit labs prováděl voltmod GeForce 7600GT s referenčním designem PCB.

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále tu máme celkem čtyři základní desky pro platformu AMD se socketem AM2 a podporou SLI. Server PCStats testoval motherboard Epox EP-MF570 SLI, založený na čipové sadě nVidia nForce 570 SLI.
Server Motherboards.org si vzal na mušku desku vyšší třídy, Gigabyte GA-M59SLI-S5 s nForce 590 SLI.
Absolutním high-endem mezi podvozky pro AMD a SLI je DFI LanParty UT NF590 SLI-M2R/G, kterou testoval server TweakTown. V segmentu ultra drahých desek ale vládne neúprosná konkurence. Zástupcem Abitu v této třídě je deska Fatal1ty AN9 32X, jejíž recenzi najdete na serveru OCTools.

Potřebujete opravdu velký pevný disk? Není problém - HDD s kapacitou 500GB nabízí Seagate, Hitachi i Western Digital. Který si ale vybrat? Server TheTechLounge porovnával tři půlterabajtové disky s rozhraním SATA2: WD Caviar SE16, Hitachi DeskStar 7K500 a Seagate zastupovala starší Barracuda 7200.9.

LCD panely nedostávají v přehledu příliš místa. Alespoň dnes se to pokusím napravit - na serveru TrustedReviews si můžete přečíst recenzi širokoúhlého monitoru s úhlopříčkou 24 palců jménem BenQ FP241W.

To je pro dnešek vše. Přeji příjemné čtení, hezký zbytek víkendu, a těším se příště na shledanou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama