microsoft-mozna-nabidne-webove-programy
Novinka Microsoft možná nabídne webové programy

Microsoft možná nabídne webové programy

Stančík Martin

Stančík Martin

22. 9. 2006 00:00

Microsoft plánuje webové aplikace svých oblíbených produktů - Word a Excel - zcela zdarma. Produkty však budou postrádat některé z hlavních funkcí.

Reklama

Samozřejmostí je, že i když (nebo právě proto že) budou aplikace zdarma, budou silně podporovány reklamou. Tento krok je vnímán jako snaha o konkurování Googlu a jiným společnostem, které již podobné aplikace nabízejí

Programy budou pravděpodobně založeny na softwaru Microsoft Works, který bývá předinstalováván na levné domácí počítače. Zatím nebylo stanoveno žádné datum zveřejnění produktů, avšak softwarový gigant řekl agentuře Reuters, že zvažuje novou distribuci a platební modely za svůj software.

Microsoft možná nabídne webové programy
i Zdroj: PCTuning.cz

Stejně jako ostatní, i Microsoft čím dál více proniká na půdu webových aplikací. Jeho služba Windows Live lidem umožňuje vytvoření osobní stránky, na kterou si mohou umístit zprávy, či odkazy na stránky, které mají rádi. Kancelářský balík Office od Microsoftu patří k nejúspěšnějším produktům společnosti - ročně vytvoří až 25 procent zisků Microsoftu.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama