symantec-a-adobe-si-stezuji-na-windows-vista
Novinka Symantec a Adobe si stěžují na Windows Vista

Symantec a Adobe si stěžují na Windows Vista

Discriminator

Discriminator

22. 9. 2006 00:00 25

Není žádným překvapením, že jsou zmíněné dvě firmy ostražité před ochranným softwarem a formátem elektronických dokumentů, které Microsoft zavádí do připravovaných Windows Vista.

Reklama

Adobe prohlásil, že by měla Evropská komise Microsoftu zamezit implementování vlastního konkurenčního software pro čtení a vytváření elektronických dokumentů. Microfost se nedávno dostal s Adobe do sporu, kvůli plánovanému přidání formátu PDF do výstupů v Office 2007. Tato možnost nakonec nebude v balíku Office, ale na na internetu bude volně stažitelný add-on s touto možností.


Symantec a Adobe si stěžují na Windows Vista
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Dalším trnem v oku je pro Adobe nový formát elektronického dokumentu - XPS, který umožňuje jak čtení tak vytváření dokumentů. Antimonopolní úřad EU zatím nevydal stanovisko zdali povolí nové Windows s tímto novým formátem, ale chce změny v ochranném systému. Na druhou stranu Microsoft vyhrožuje, že pokud bude muset provést žádané změny v bezpečnostním systému, odloží evropské vydání Windows Vista.

 

Symantec si stěžuje na novou feature PatchGuard, která má zamezit škodlivému softwaru měnit kritické systémové soubory nových Windows. Má totiž jedno velké proti - vyřadí programy jiných firem, které potřebují low-level přístup, aby byly schopny detekovat a předcházet bezpečnostním problémům.

Zdroj: BetaNews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama