vyrobci-medii-dvd-r-18x-budou-nedostatkove
Novinka Výrobci médií: DVD-/+R 18x budou nedostatkové

Výrobci médií: DVD-/+R 18x budou nedostatkové

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

18. 9. 2006 00:00 8

Několik výrobců optických mechanik již nabízí osmnáctirychlostí DVD vypalovačky. Odpovídající média ale nejsou a nejspíš jen tak nebudou.

Reklama

Plextor, Lite-On, Samsung, LG, Sony, NEC, BenQ - ti všichni už vyrábějí DVD mechaniky schopné vypalovat rychlostí 18x a Pioneer s Asustekem je uvedou již brzy. Pokud si ale takovou vypalovačku koupíte, plnou rychlostí můžete vypalovat jen overspeedem na šestnáctirychlostní média.

Dva největší tchajwanští výrobci optických disků, CMC Magnetics (Verbatim, Memorex) a Ritek (Ridata), prozradili serveru DigiTimes, že osmnáctirychlostní média se zatím vyrábějí jen v omezených počtech a že s rostoucí poptávkou by se disky mohly stát nedostatkovými. Společnosti tvrdí, že výroba ve velkém se může rozjet, jakmile bude dostatečný zájem. Nicméně dodávají, že DVD±R 18x budou dražší než dnes běžná 16x média, a tak "zdomácní" až v průběhu příštího roku.

Nevím jak vám, ale mně se zdá, že DVD ukončily svou evoluci a osmnáctinásobná rychlost, jejíž výhoda je velmi sporná, je spíše jen laciným marketingovým tahákem. Kdyby se výrobci raději soustředili na standardy HD DVD a Blu-ray...

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama