microsoft-v-japonsku-zacne-prodavat-levnejsi-xbox-360
Novinka Microsoft v Japonsku začne prodávat levnější Xbox 360

Microsoft v Japonsku začne prodávat levnější Xbox 360

Stančík Martin

Stančík Martin

9. 9. 2006 00:00

I když byla konzole Xbox 360 v Severní Americe velmi úspěšná, v Japonsku celkem (podle očekávání) propadla, prodalo se jí jen asi 158 000 kusů. A tak se Microsoft rozhodl ke snižování cen.

Reklama

Za neúspěchem konzole další generace v Japosnku možná stál fakt, že se softwarový gigant v této zemi rozhodl prodávat pouze prémiovou verzi Xbox 360. Tento týden tedy společnost oznámila, že zde začne nabízet také tzv. "Core" model, který neobsahuje externí pevný disk a bezdrátový gamepad. Navíc bude Microsoft po nějakou dobu v Japonsku k těmto konzolím zdarma přibalovat dvě hry.

"Core" verzi Japonci pořídí asi za 255 amerických dolarů  (5700 Kč), takže bude konzole levnější než v Severní Americe; ta samá verze bude dostupná i ve Velké Británii, kde bude také zlevněna asi o dvacet dolarů. Microsoft navíc jistě využije zákazníků Sony, kteří čekají na PlayStation 3, který však nejspíše bude odložen. Navíc má Sony jen 400 000 konzolí pro Severní Ameriku a 100 000 pro Japonsko. Podle analytika JupiterResearch Joa Wilcoxe Microsoft v nejbližší době v USA nesníží ceny Xbox 360, avšak možná se tak stane s příchodem PS3.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama