sapphire-vidi-ve-slouceni-amd-a-ati-prilezitost
Novinka Sapphire vidí ve sloučení AMD a ATi příležitost

Sapphire vidí ve sloučení AMD a ATi příležitost

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

31. 8. 2006 00:00

Sapphire nemá obavy, že by AMD přerušilo dodávky grafických čipů a naopak si předpovídá dobrou budoucnost.

Reklama

Adrian Thompson, viceprezident marketingu u Sapphire, mluvil se serverem ITP Technology hlavně o snaze společnosti více se prosadit v oblasti Středního východu. Vyjádřil se ale také k důsledkům odkoupení ATi, výhradního dodavatele GPU pro Sapphire, výrobcem procesorů AMD.
"Sloučení AMD a ATi je z pohledu Sapphire skvělé," řekl Thompson. "Silní partneři ATi přežijí, někteří menší hráči by ale mohli opustit trh. ATi má šestnáct partnerů a pravděpodobně jí stačí pouze pět."

Sapphire, který měsíčně vyrobí okolo 1,8 milionu grafických karet, se o přežití opravdu bát nemusí. Pro menší společnosti bude však stále těžší udržet krok. Server X-bit labs poukazuje na sloučení a spolupráce firem za poslední rok a půl: Walton koupil kontrolní podíl v Chaintechu a přejmenoval jej na Walton Chaintech, Abit byl odkoupen USI, Leadtek spolupracuje s Foxconnem a ASUS s Gigabytem založili společný podnik.

Sapphire v současné době vyrábí pouze grafické karty s čipy ATi, letos v dubnu ale generální ředitel společnosti prohlásil, že v budoucnu bude nejspíše kšeftovat i s nVidií.

Zdroj: ITP.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama