tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

26. 8. 2006 00:00 5

Tak už je tu zase víkend a s ním i pravidelný přehled testů a recenzí ze zahraničních serverů.

Reklama

Bezpochyby největší událostí uplynulého týdne bylo uvedení Radeonu X1950XTX, kterému bylo věnováno mimořádné vydání přehledu. Další recenze nové vlajkové lodi od ATi ještě vyšly na serverech X-bit labs, Tom's Hardware Guide a uznávaný Beyond3D.

U grafických karet ještě chvíli zůstaneme. Server Tom's Hardware Guide srovnával tři karty střední třídy - GeForce 7600GT, Radeon X1800GTO a Radeon X850XT. Jako vítěz vyšel z testu Radeon X1800GTO, při dnešních cenách Radeonu X1900GT je ale opravdu dobré si pár set korun připlatit.

Navzdory roadmapům původem ze serveru DailyTech, poslední dobou se zdá, že K8L, inovovaná architektura AMD, je blíže , než si myslíme. Server X-bit labs teoreticky srovnal K8L s K8 a Core.

Základní desku pro Socket AM2 vyšší střední třídy, Abit KN9 SLI s čipsetem nVidia nForce 570 SLI, testoval server bit-tech.net. Závěr recenze je doporučení tuto desku, alespoň zatím, nekupovat - trpí totiž nedoladěným BIOSem a schopnosti přetaktování také nejsou takové, jaké bychom od Abitu čekali, zřejmě kvůli nefunkčnímu PCI locku.

Server Anandtech testoval ASUS P5B, motherboard určený pro procesory Intel Core 2 Duo. Deska se nedávno dočkala update BIOSu, který zlepšil přetaktovací potenciál a umožnil měnit násobič směrem dolů i u non-Extreme procesorů (u některých prý lze i násobič zvýšit, to se však recenzentovi nepodařilo). S novým BIOSem však stojí ASUS P5B rozhodně za uvážení, zejména kvůli přetaktování. S násobičem nastaveným na 6x dosáhla deska FSB 532MHz - to netřeba komentovat.

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Další podvozek s čipsetem Intel P965, Biostar TForce P965 Deluxe, testoval server PCStats. Možnosti přetaktování bohužel nemohly být tak důkladně prověřeny, neboť recenzent měl k dispozici pouze Pentium D 840. I tak se však TForce P965 Deluxe zdá být docela dobrou volbou, zvláště pokud Biostar nasadí tradičně nízkou cenu.

Když se řekne externí pevný disk, většina z nás si vybaví předražené HDD v líbivém pouzdře a pomalé USB2.0 rozhraní. Externí pevný disk Seagate s kapacitou 500GB ale používá rozhraní eSATA, které v žádném případě není brzdou. Recenzi tohoto disku najdete na serveru THG.

Potřebujete levný notebook? Podle čeho vybírat a jací kandidáti s cenou pod 700 dolarů připadají nejvíce v úvahu? Poradí vám server MobilityGuru.

A nakonec se můžete pokochat screenshoty z připravovaných her, které byly k vidění na výstavě Games Convention v Lipsku. Call of Duty 3, S.T.A.L.K.E.R., Unreal Tournament 2007, Broken Sword 4 - to jsou jen některé z nich. Čtěte, prohlížejte a žasněte - na serveru bit-tech.net.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama