logitech-uvadi-revolucni-mysi
Novinka Logitech uvádí "revoluční" myši

Logitech uvádí "revoluční" myši

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

24. 8. 2006 00:00 20

Logitech uvedl dvě nové luxusní bezdrátové myši s laserovým senzorem, MX Revolution a notebookovou VX Revolution.

Reklama

Spíše než hráči ocení schopnosti nových hlodavců pracovně vytížení byznysmeni. Logitech Revolution totiž nabízí daleko více, než jen skvělou ergonomii.

Logitech uvádí "revoluční" myši
i Zdroj: PCTuning.cz

MX Revolution

Co že je na myších tak revolučního? Za prvé je to kolečko nazývané MicroGear Precision Scroll Wheel. To, že je naklápěcí a umožňuje tak rolovat i do stran, není nic výjimečného. Při procházení dlouhým dokumentem se ale může náramně hodit jeho schopnost uvolnit překlikávací mechanismus. Kolečko se pak až 7 sekund volně protáčí a přitom posune dokument o desítky stránek dále. Více o něm se můžete dozvědět v tomto PDF dokumentu.

Kolečko na boku ("Quick-Flip") slouží pro přepínání mezi aplikacemi. Tlačítko pod kolečkem, nazývané jednoduše "Search button", má velmi rafinovanou funkci. Pokud označíte slovo nebo více slov v dokumentu, tímto tlačítkem jej můžete rovnou vyhledat vámi přednastaveným webovým vyhledávačem. Na boku myši jsou ještě dvě volně namapovatelná tlačítka - mohou sloužit například pro funkce vpřed a vzad v internetovém prohlížeči.

Logitech uvádí "revoluční" myši
i Zdroj: PCTuning.cz

VX Revolution

VX Revolution je menší varianta určená pro notebooky. Postrádá sice kolečko pro přepínání programů, místo něj má ale ovládací prvek Zoom, který slouží překvapipě k přibližování a oddalování dokumentů a obrázků. Narozdíl od verze MX, která má zabudovaný Li-Ion akumulátor, VX pracuje na tužkové baterie.

A abych nezapomněl, obě myši komunikují v pásmu 2,4GHz, což není příliš šťastná volba, používáte-li bezdrátové připojení k internetu. To je častý případ zejména u notebooků...

Server Clubic píše, že myši budou dostupné ještě v srpnu. Oznámené ceny jsou 99 euro (2800 Kč) za MX Revolution a 80 euro (2260 Kč) za verzi VX. Také vás právě přešla touha jednu z nich vlastnit? :(

Zdroj: Clubic, Logitech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama