universal-abit-uvadi-high-endove-desky-pro-intel
Novinka Universal Abit uvádí high-endové desky pro Intel

Universal Abit uvádí high-endové desky pro Intel

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

18. 8. 2006 00:00 24

Abit chce dokázat, že jeho motherboardy stále patří ke špičce. AW9D a AW9D-MAX s podporou Core 2 Duo budou Abit reprezentovat v high-endu.

Reklama

Obě desky jsou založeny na čipové sadě Intel 975 Express + ICH7R a jsou určeny pro procesory Intel do LGA775. Podporován je prý i chystaný čtyřjádrový procesor Kentsfield. Dva PEG sloty umožňují grafickým kartám ATi fungovat v CrossFire. Pro připojení dalších karet slouží dva PCIe x1 sloty a jeden PCI slot.

Popravdě se desky od sebe příliš neliší. Společný je jeden IDE port, zvukový kodek Realtek ALC882M, dva FireWire a 8 USB konektorů. AW9D má 4 SATA2 porty s podporou RAID 0/1/0+1/5 a jeden Gigabit Ethernet řadič připojený přes sběrnici PCI Express. AW9D-MAX (na obrázku) má SATA2 portů celkem 7, z toho jeden je vyveden na zadní panel jako eSATA port. Čipset je v obou případech chlazen pasivně; AW9D používá systém Silent OTES s jednou heatpipe, verze MAX pak Silent OTES 2 se dvěma heatpipes.

Vyjádření výrobce k vlajkové lodi, AW9D-MAX, je obvzláště povedené:
"Abit AW9D-MAX je podstatou Bushida, pravé "cesty válečníka". Tato deska je vyrobena za jediným účelem - zničit konkurenci - žádná myšlenka, žádná mysl, jen perfektní výsledky skrze spravedlnost. S lepší silou ve výbavě a duševní připraveností, Spravedlivá cesta osvícení a pravé dominance přichází s AW9D-MAX."

Desky by měly být dostupné během několika týdnů. Cena ještě nebyla oficiálně oznámena, méně než 5000 Kč to však asi nebude. V nabídce Abitu je také AB9 Pro s čipsetem Intel P965 + ICH8R. Cena této desky je taktéž zatím neznámá.

Zdroj (+původní znění prohlášení o AW9D-MAX): DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama