playstation-4-bez-opticke-mechaniky
Novinka Playstation 4 bez optické mechaniky?

Playstation 4 bez optické mechaniky?

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

9. 8. 2006 00:00 26

Playstation 3 ještě není na trhu a Sony už začíná přemýšlet o jeho nástupci. Ten podle Phila Harrisona nejspíše nebude mít optickou mechaniku.

Reklama

Koneckonců, zánik optických médií předpovídá i Bill Gates. Podle něj jsou HD DVD a Blu-ray posledními formáty médií - za několik let budou hry a multimédia stahována či streamována přes internet a svá data budeme zálohovat na internetová datová úložiště. Překvapivě to podobně vidí i Sony. Phil Harrison v rozhovoru pro Wired News řekl doslova "Byl bych ohromen, kdyby Playstation 4 měl diskovou mechaniku".
Zajímavě prý vypadá model prodeje her, který dnes funguje v Jižní Koreji. Uživatel si zdarma stáhne hru a malou částku zaplatí, jen pokud chce zpřístupnit další část.

Není tedy pochyb o tom, že služby typu Steam nebo Xbox Live Marketplace budou nabírat na vlivu a v budoucnosti úplně nahradí prodej her v kamenných obchodech. Tento názor sdíli i Kevin Cloud z id Software. Podle něj je trh PC her soustavně ničen pirátstvím, takže se vývojářům vyplatí raději programovat pro konzole.

Zdroj: GamesIndustry.biz, bit-tech.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama