chce-asustek-koupit-gigabyte
Novinka Chce Asustek koupit Gigabyte?

Chce Asustek koupit Gigabyte?

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

7. 8. 2006 00:00 8

Objevují se spekulace, že na poli výrobců základních desek se schyluje k velkému sloučení. Jeho aktéry mají být Asustek Computer a Gigabyte Technology.

Reklama

Přestože Asustek je stále největším světovým výrobcem základních desek, čelí stále silnější konkurenci od firmy Hon Hai Precision Industry, vystupující pod obchodním jménem Foxconn Electronics. Za minulý rok prodal Foxconn 40 milionů motherboardů, z toho 32 milionů pro výrobce PC (OEM). Loňské skóre Asusteku je 52 milionů desek.

V případě sloučení s Gigabyte by se celkové prodeje nově vzniklého kolosu mohly vyšplhat na 78 milionů kusů a zabrat tak 45% trhu se základními deskami. Přestože zisky Gigabyte pozvolna klesají už od roku 2003, jeho distribuční zázemí je považováno za velmi kvalitní. I to by se Asusteku mohlo hodit.

Obě společnosti spekulace o sloučení popřely. Před několika měsíci Gigabyte dementovalo zprávy, že se jej chystá odkoupit další velký výrobce motherboardů, Microstar International. Na jednu stranu bych se nedivil, kdyby i nyní šlo o kachnu, na straně druhé, AMD a ATi nám ukázaly, že možné je téměř všechno...

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama