microsoft-pracuje-na-levnem-pda
Novinka Microsoft pracuje na levném PDA

Microsoft pracuje na levném PDA

Stančík Martin

Stančík Martin

29. 7. 2006 00:00 15

Microsoft pracuje na novém operačním systému "FonePlus" pro mobilní telefony/PDA, který by společnost mohla nabízet v rozvojových zemích společně s levným zařízením na jeho provoz.

Reklama

V rozvojových zemích jsou počítače pro většinu lidí příliš drahé, avšak mobilní telefony se čím dál více stávají zdrojem připojení k internetu. FonePlus, neboli levné PDA s operačním systémem na platformě WebTV, by měl být schopen připojit se k internetu a zároveň uživateli poskytnout aplikace podobné PocketOffice.

Nové zařízení by mohla být odpověď Microsoftu na sto dolarový laptop, o kterém se v poslední době čím dál více mluví. Softwarový gigant společně s Intelem tento levný počítač kritizovali, protože prý postrádá mnoho cenných funkcí, do této chvíle však Microsoft nepředstavil alternativu.


Microsoft již vydal také operační systém Windows pro rozvojový trh

Při demonstraci produktu ve čtvrtek Craig Mundie z Microsoftu vyzdvihoval funkce nového zařízení a řekl, že by to konečně mohl být "počítač" pro všechny. "Pokud používáte jeho aplikace, je těžké jej rozeznat od počítače," řekl Mundie. Zatím nebylo oznámeno datum vydání produktu.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama