sony-celi-zalobe-kvuli-poruseni-patentu
Novinka Sony čelí žalobě kvůli porušení patentů

Sony čelí žalobě kvůli porušení patentů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

17. 7. 2006 00:00

Pensylvánská společnost Agere Systems obvinila několik divizí Sony z vědomého porušení celkem osmi jejích patentů a žádá tučnou finanční náhradu.

Reklama

Agere Systems není úplně neznámé jméno - otočíte-li pevný disk Seagate vzhůru nohama, pravděpodobně uvidíte velký ovládací čip s logem Agere. Patenty, které ale údajně Sony porušilo, se týkají herních konzolí PS2, PS3 (na základě dnes dostupných specifikací), přenosného Playstationu Portable (PSP), počítačů Sony VAIO, kamer Handycam, přenosných hudebních přehrávačů, paměťových karet Memory Stick Duo a Location Free TV.

Sony prý navíc inkriminované patenty (které obsahují např. patent na bezdrátové LAN zařízení) porušilo vědomě, takže Agere žádá dokonce trojnásobek odhadu vzniklých škod. Sony tvrdí, že na 7 z 8 patentů má právo a ohání se smlouvou o vzájemné poskytutí licencí, kterou v roce 1989 uzavřelo s AT&T a Lucent Technologies (od které se později Agere odtrhla). Některé z patentů prý nebyly získány korektní cestou, neboť Agere opomnělo uvést některé důležité informace, když si o patenty žádalo. Sony se dále domnívá, že všechny patenty, o které se chce Agere soudit, jsou tak jako tak neplatné, a měly by být za neplatné prohlášeny.

Zdroj sice neuvádí žádné podrobnější informace o konkrétních patentech, již zmíněný "wireless local area network apparatus" se ale zdá mít docela obecný charakter a tak pravděpodobnost, že Agere spor vyhraje, není moc vysoká. Otázkou také je, proč Agere nezažalovala Sony už dávno - že by čekalo, až budou odhady škod vyšší?

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama