nda-skoncilo-oficialni-testy-core-2-duo-jsou-tady
Novinka NDA skončilo, oficiální testy Core 2 Duo jsou tady

NDA skončilo, oficiální testy Core 2 Duo jsou tady

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

14. 7. 2006 00:00 63

Dnes, 14.7., skončilo NDA (Non-Disclosure Agreement) na netrpělivě očekávané procesory Intel Core 2 Duo a na zahraničních serverech vyšly první oficiální testy.

Reklama

Jak si Conroe doopravdy vede oproti Athlonům? To je otázka, která právě teď zajímá snad všechny, co se alespoň okrajově zajímají o hardware. Server DailyTech sestavil seznam testů, které zatím vyšly na různých serverech, já přidávám ještě několik dalších:

Pokud se vám nechce hledat informace 'na vlastní pěst', zde je malé shrnutí. Hrubým výkonem floating-point jednotek (FPU) překonává Core 2 Duo na stejném taktu Athlon 64 X2 v průměru přibližně o 25%. Nové procesory ukazují svou sílu hlavně při práci s audiem a videem. Ve hrách si Core 2 Duo oproti Pentiím D polepšilo opravdu značně. V testech při nízkých detailech je Core 2 Duo vítězem s náskokem minimálně 20% před AMD; ve vyšších detailech už se spíše projevuje omezení grafickou kartou a tak náskok oproti Athlonům je často v limitu statistické chyby.

Zdá se, že Core 2 Duo má opravdu nevídaný přetaktovací potenciál - redaktorům serveru X-bit labs se nejnižší model E6300 s taktem 1,86GHz podařilo přetaktovat na 2,94GHz (7x420MHz, +59%). Strop procesoru je ale evidentně výše, neboť zde overclock limitovala základní deska. To dokazuje například recenze serveru Neoseeker, kde bylo Core 2 Duo E6700 přetaktováno z 2,67GHz na 4,15GHz (10x415MHz, +55%).

A nakonec, zde je tabulka cen všech modelů Core 2 Duo (dostupnost od 27.7.) a nových cen Pentií D (převzato z DailyTechu):

NDA skončilo, oficiální testy Core 2 Duo jsou tady
i Zdroj: PCTuning.cz

Přestože Pentia D nepodávají zejména ve hrách příliš přesvědčivé výkony a jde o technicky zastaralé procesory s vysokou spotřebou a tepelnými ztrátami, jedno se jim upřít nedá - jejich ceny jsou více než atraktivní. Docela by mě zajímalo, co udělá uvedení Core 2 Duo s cenami u AMD. Do té doby nechci nad Conroe vynášet finální verdikt.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama