pokuta-eu-nebude-mit-vliv-na-vydani-visty
Novinka Pokuta EU nebude mít vliv na vydání Visty

Pokuta EU nebude mít vliv na vydání Visty

Stančík Martin

Stančík Martin

13. 7. 2006 00:00 19

Pokuta, kterou Microsoftu udělila Evropská Komise, nebude mít žádný efekt na spuštění nového operačního systému Windows Vista.

Reklama

"Nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv na týmy a snahy, které se o spuštění starají," řekl Darren Huston na tiskové konferenci. "I nadále se držíme plánu."

Microsoft plánuje vydat Windows Vista pro byznys v listopadu, v lednu by pak měl operační systém být na pultech obchodů. Evropská Komise včera uložila Microsoftu pokutu 280.5 milionů euro za to, že softwarový gigant neuposlechl její rozhodnutí z roku 2004, aby dal informace svým konkurentům.

Podle Komise také Microsoft poškodil konkurenty tím, že dodával multimediální aplikaci Windows Media Player spolu s operačním systémem, což prý "zákazníky málo podněcovalo k tomu, aby si koupili software na sledování filmů a poslouchání hudby od jiné společnosti".

Americká společnost se nyní proto obává, aby nečelila dalším žalobám od firem jako Google nebo Adobe Systems, jejíž produkty už by uživatelé systému Windows Vista nemuseli potřebovat.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama