konzultant-se-jednoduse-naboural-do-serveru-fbi
Novinka Konzultant se jednoduše naboural do serverů FBI

Konzultant se jednoduše naboural do serverů FBI

Stančík Martin

Stančík Martin

7. 7. 2006 00:00 2

Americký list Washington Post včera opět upozornil na chabou ochranu dat na sítích tamní vlády. Pomocí nástroje běžně dostupného na internetu se totiž konzultant FBI jednoduše naboural do jejich serverů.

Reklama

Vyplývá to ze zveřejněných soudních spisů. Zkompromitovány byly nejcitlivější informace, jako Program na ochranu svědků a proti-špionážní operace. Navíc byly odhaleny hesla 38 000 zaměstnanců FBI včetně jejího šéfa Roberta Muellera.

Bývalý konzultant společnosti BAE Systems se do serverů naboural čtyřikrát během roku 2004. Podle Colonových právníků byl však muž frustrován byrokracií agentury a tento krok podnikl, aby urychlil svou práci. I když vláda nevěří, že byla ohrožena národní bezpečnost, byl obviněn a shledán vinným u čtyř soudů.

Jako důsledek Colon ztratil svou práci u BAE a byl zbaven své bezpečnostní prověrky. Soud pak bude příští týden rozhodovat, zda si odsedí 18 měsíců ve vězení. Podle FBI byla bezpečnost od té doby posílena, takže by se něco podobného nemělo opakovat. Právní zástupci Colona i FBI odmítli kauzu komentovat.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama