britsky-hudebni-prumysl-chce-zalovat-allofmp3
Novinka Britský hudební průmysl chce žalovat AllofMP3

Britský hudební průmysl chce žalovat AllofMP3

Stančík Martin

Stančík Martin

4. 7. 2006 00:00 5

Britský hudební průmysl by chtěl zažalovat populární ruský web ke stahování hudby allofmp3.com. Není však jasné, zda žaloba půjde podat.

Reklama

Web totiž není založen ve Velké Británii, ale v Rusku. Britský Vrchní soud však minulý týden souhlasil s tím, že si obsah žaloby i přesto vyposlechne. AllofMP3 tvrdí, že má licence od organizací Russian Multimedia and Internet Society (ROMS) a Rightholders Federation for Collective Copyright Management of Works Used Interactively (FAIR). Britský hudební průmysl (dále jen BHP) však trvá na tom, že je licence od ROMS neplatná a nevztahuje se na uživatele ze zahraničí.


BHP první oznámil, že AllofMP3 bude hnát k soudu minulý měsíc a upozornil Brity, aby služby této stránky přestali využívat, BHP řekl, že se nebude soudit s uživateli samotnými, ale se společností. Ruský web patří v Británii mezi druhý nejoblíbenější hudební servis hned po iTunes se skoro 14 procentním podílem na trhu. "V našem boji proti AllofMP3.com jde o výrazný krok," řekl Roz Groone. "Již dlouho sledujeme ilegální aktivity tohoto webu, který porušuje britské zákony tím, že skladby zpřístupňuje britským uživatelům." Web nabízí jednotlivé skladby za 7 amerických centů a alba po 1.88 dolaru.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama