marvell-kupuje-od-intelu-divizi-xscale
Novinka Marvell kupuje od Intelu divizi XScale

Marvell kupuje od Intelu divizi XScale

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

28. 6. 2006 00:00 4

Marvell, společnost, kterou všichni známe jako výrobce Ethernet řadičů, kupuje od Intelu divizi ultramobilních procesorů XScale.

Reklama

Procesory Intel XScale jsou založeny na architektuře ARM a jsou často osazovány do handheld zařízení jako PDA nebo smartphones. Výrobci, kteří XScale používají, jsou například ASUS, Dell, HP, Motorola, HTC a Palm. Marvell získá designové centrum a továrnu v Izraeli spolu se zhruba 1400 kvalifikovanými zaměstnanci.

Intel se nechal slyšet, že se chce zaměřovat na jiný segment trhu a že prodej divize XScale je součástí právě probíhající restrukturalizace společnosti. A kolik že vlastně za docela úspěšnou část svého podnikání obdrží? Cena je 600 milionů dolarů, což je pro Marvell velmi výhodná investice. Intel obdrží buď celou částku ve formě financí, nebo 500 milionů dolarů a akcie Marvellu v hodnotě 100 milionů dolarů. Transakce bude dokončena přibližně v průběhu dvou měsíců.

Nedávno AMD uskutečnilo podobný obchod, když prodalo svou divizi MIPS procesorů Alchemy firmě Raza Microelectronics. Procesory Alchemy jsou mířeny do segmentu "embedded" (zabudovaných) počítačů.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama