microsoft-spousti-nove-wga
Novinka Microsoft spouští nové WGA

Microsoft spouští nové WGA

Stančík Martin

Stančík Martin

27. 6. 2006 00:00 3

Microsoft dnes oznámil, že dokončil pilotní fázi nových WGA Notifications, součást aplikace Windows Genuine Advantage, která testuje, zda jsou Windows XP legální.

Reklama

WGA Notifications jako takové zajišťují, aby se uživateli přímo na obrazovce zobrazila zpráva o tom, že kopie jejich operačního systému není legálně pořízená. Problém byl v tom, že se WGA Notifications každý den připojují k serverům Microsoftu a někteří tvrdí, že o uživateli odesílají osobní informace. Microsoft na to rychle reagoval tím, že je tato funkce potřebná pro případné zrušení WGA Notifications během testování.

Nyní softwarový gigant šíří novou verzi, která již každý den nekomunikuje se servery Microsoftu - program však bude "volat domů" jednou za delší čas. Když se BetaNews zeptaly, jak často bude komunikace probíhat, Microsoft odpověděl, že "frekvence záleží na typu licence, pravděpodobně to ale bude tak 90 dnů. To Microsoftu umožňuje aktualizovat seznam špatných klíčů."

Společnost také změnila End-User Licensing Agreement (EULA), která nyní lépe specifikuje cíl WGA. Firma také udává, že poskytne uživatelům návod, jak smazat starou verzi aplikace, pokud nebudou chtít upgradovat. Není zatím jisté, zda budou WGA Notifications šířeny pomocí Microsoft Update. Podle společnosti budou o upgradu brzy informováni všichni uživatelé z anglicky, španělsky, francouzsky, německy, italsky a holandsky mluvících zemí.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama