zpoved-hackera-nasa
Novinka Zpověď hackera NASA

Zpověď hackera NASA

Stančík Martin

Stančík Martin

23. 6. 2006 00:00 43

Server Wired News přinesl rozhovor s Garry Mackinnonem, který se naboural do amerických vládních sítí včetně NASA a nyní má být souzen. My vám přinášíme výběr toho nejlepšího.

Reklama

McKinnon: Věděl jsem, že vlády potlačovaly (informace o) UFO a anti-gravitačních technologiích, energii, jež by byla zdarma, nebo, jak to oni nazývají "energie nulového bodu". Tyto věci by v době, kdy důchodci nemají na placení účtů z energii, neměly být před veřejností skrývány.

Wired News: Našel jsi v rámci svého "průzkumu" nějaké důkazy o UFO?

McKinnon: Samozřejmě. Existuje tzv. Disclosure Project, což je kniha se 400 důkazy od pracovníků na letištích, kteří se starají o letový provoz, po ty, kteří stáli za vypuštěním jaderných bomb. Velmi věrohodná svědectví. Mluví tam o technologiích, jež byly použity ze zachycených nebo zničených mimozemských lodí.

WN: Jako incident v Roswellu roku 1947 ?

McKinnon: Předpokládám, že to byl první a následovaly další. Lidé, kteří byli s těmito projekty spojení, poskytli solidní důkazy.

WN: Jaké důkazy?

McKinnon: Expert z NASA řekl, že v budově 8 v Johnson Space Center měli k dispozici snímky UFO ve vysokém rozlišení. Já jsem se do tohoto oddělení naboural - opravdu tam v počítačích měli tyto snímky...

Moje připojení pomocí modemu bylo však k stahování takových obrázků příliš pomalé. Měl jsem vzdálený přístup na jejich plochu a tak jsem si snímky zmenšil do nízkého rozlišení a byl jsem schopen jasně vidět jeden z nich. Byl to stříbrný objekt, zahnutý ve tvaru doutníku s kruhy na každé straně. Nebyly dostupné žádné údaje o velikosti objektu a snímek byl pořízen satelitem. Objekt nevypadal jako cokoli, co by člověk mohl vytvořit. Protože jsou používal aplikaci Java, mohl jsem si udělat pouze screenshot obrázku, nestáhl se mi. V tomto okamžiku mě však někdo v NASA odhalil a odpojil.

Měl jsem také přístup k souborům vytvořeným v Excelu. Jeden z nich byl nazván "Non- Terrestrial Officers" (dalo by se přeložit jako "Mimozemští pracovníci") a obsahoval jména a hodnocení lidí z amerického letectva, kteří nejsou nikde jinde zaregistrováni (tedy jakoby neexistují). Soubor také obsahoval informace o transportech mezi loděmi, nedostal jsem se však k jménům lodí.

WN: Mohla to být jako nějaká vojenská strategická hra nebo nárys hypotetických situací?

McKinnon: Armáda chce mít dominantní kontrolu nad vesmírem. To, co jsem nalezl, by mohla být hra - je však obtížné to potvrdit.

WN: Pověz nám o svých zkušenostech s vládními orgány a procesy, kterými jsi prošel.

McKinnon: Byl jsem zadržen v březnu roku 2002 skupinou British National Hi Tech Crime Unit. Drželi mě ve vazbě asi šest nebo sedm hodin. Odebrali mi můj počítač a počítače lidí, které jsem zpravoval. Ostatní stroje byly navráceny, ale nechali si můj pevný disk, který odeslali do USA. V listopadu roku 2002 Američané začali podnikat kroky k tomu, abych mohl být vydán.

WN: Britové tě nezažalovali za nic, protože tvé aktivity nijak nepostihly jejich počítače.

McKinnon: Oficiálně jsem byl obviněn v roce 2003, nic se však nedělo do roku 2004. V červnu, nebo červenci 2004 mě na ulici zadržel Scotland Yard. Ministr vnitra by se do 21. června 2006 měl rozhodnout, jestli mně vydá nebo ne. Avšak i po tomto datu má k rozmyšlení ještě 11 měsíců.

I když McKinnon nepředkládá žádné konkrétní důkazy, je celá kauza velmi zajímavá. Je zřejmé, že Američané chtějí Brita co nejdříve umlčet...

Zdroj: Wired News

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama