computex-2006-co-pripravuje-seagate
Novinka Computex 2006: Co připravuje Seagate

Computex 2006: Co připravuje Seagate

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

8. 6. 2006 00:00 1

Seagate, největší výrobce pevných disků, na Computexu představil notebookové disky Momentus 5400 FDE.2 (Full Disc Encryption) a také první prototyp hybridního pevného disku Momentus 5400 PSD.

Reklama

Pracujete na notebooku s citlivými daty? Krádež notebooku a s ním i uložených dat by pak mohly být docela nepříjemným zážitkem. Možná již používáte nějaký software pro šifrování obsahu disku. Možná se ale řadíte k lidem, kteří se bojí dopadu na výkon systému, přílišné složitosti nebo se vám zkrátka nechce šifrovací software kupovat.

Právě proto chystá Seagate Momentus 5400 FDE.2, pevný disk, který je schopen sám šifrovat data 128bitovým AES algoritmem. Výdrž baterie je vyšší než u softwarových řešení, neboť integrovaný kódovací čip pracuje efektivněji než procesor.

Disky budou dostupné v kapacitách 60, 80 a 160GB, budou obsahovat 8MB vyrovnávací paměti a budou používat rozhraní SATA.

Seagate dále představil prototyp hybridního disku (HHD) Momentus 5400 PSD. Jde vlastně o obyčejný 160GB notebookový harddisk s 8MB vyrovnávací pamětí, pouze má navíc 256MB NAND Flash paměti. Výhody tohoto řešení snad není třeba opakovat - v první řadě jsou to vyšší výdrž baterií a dojem rychlejšího systému.

Obě řady disků budou dostupné v první polovině příštího roku.

Zdroj: Seagate

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama