tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

3. 6. 2006 00:00

Uplynulý týden byl v oblasti hardware spíše jeden z těch obyčejných. Žádné žhavé novinky vydány nebyly, takže se recenze a testy zaměřují z větší části na již známé produkty. V každém případě přeji příjemné čtení.

Reklama

Obvykle začínám přehled testy grafických karet, ani dnes tomu nebude jinak.
HIS, ATi a chladiče od Arctic Coolingu k sobě již zkrátka patří. Server HardwareSecrets si pro test vybral Radeon X1300Pro IceQ. Za dobrý poměr cena/výkon a tiché chlazení obdržela karta ocenění Golden Award.

Pro hráče bezesporu zajímavější volbou je ale Radeon X1800GTO. HIS na něj navíc osazuje unikátní chlazení IceQ3 a aby toho nebylo málo, jádro jde odemknout na plných 16 pipelines. Recenzi čtěte na serveru XYZ Computing.

Server Tom's Hardware Guide recenzoval grafickou kartu Gigabyte NX76T s chlazením Silent-Pipe II. Výrobce dokázal skloubit solidní výkon s tichem, za což mu patří uznání.

Postupme k procesorům. Tentokrát nepůjde o klasické testy, ale jeden teoretický článek a jednu reportáž. Server X-bit labs se zabýval tím, jak rychle a s jakou latencí jsou jednotlivá jádra dual-core procesorů schopna si předat data v L2 cache. Srovnání se zúčastnily Athlony 64 X2 a Pentia D (samostatná L2 cache pro každé jádro), Core Duo & Core 2 Duo (sdílená L2 cache), a dvouprocesorová stanice s dvěma Opterony.

Anandtech přinesl reportáž z AMD Analyst Day (obdoba IDF), kde byla představena platforma 4x4 a technologie Torrenza, ale také se mluvilo o architektuře K8L.

Přeci jen se najde i něco docela čerstvého. Čipová sada nForce 590 SLI od nVidie je srdcem základních desek pro socket AM2 Foxconn C51XEM2AA-8EKRS2H, kterou testoval server Guru3D, a ASUS M2N32-SLI Deluxe Wi-Fi Edition, které se na zoubek podívali redaktoři magazínu Motherboards.org. Mimochodem, tento luxusní podvozek si z recenze odnesl ocenění Hot Product.

Dvougigový kit operačních pamětí DDR2 od Patriotu testoval server Guru3D. S frekvencí 667MHz a časováním CL4-4-4-12 sice nejde o žádný extrém, ale ani o žádná párátka.

Chladič pro grafické karty KuFormula VF1 Plus od neznámého výrobce Sytrin testoval již před pár týdny THG. Nyní si další test můžete přečíst na serveru Guru3D.

Zdroj OCZ GameXStream 700W je speciálně určen pro výkonné herní stroje. Nezalekne se ani CrossFire se dvěma Radeony X1900XT, které složí na lopatky kdejaký zdroj i z řad těch lepších. Test, kde mu bylo uděleno ocenění Recommended, je k přečtení na serveru Neoseeker.

Dnešní přehled uzavírá článek magazínu bit-tech.net, ve kterém redaktor popisuje své několikahodinové setkání s Half-Life 2: Episode One. Tento "deníček" dokazující, jak intenzivní může být herní zážitek, doplněný odpovídajícím počtem screenshotů, rozhodně stojí za přečtení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama