amd-promluvilo-o-planech-do-budoucna
Novinka AMD promluvilo o plánech do budoucna

AMD promluvilo o plánech do budoucna

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

30. 5. 2006 00:00 7

Nynější situace na trhu procesorů v žádném případě nevypadá jako ticho před bouří. Obě největší firmy si chtějí pro sebe urvat co největší podíl na trhu, a tak se v boji o zákazníka doslova perou. AMD vydalo tiskovou zprávu, kde odtajňuje plány do budoucna.

Reklama

 

AMD promluvilo o plánech do budoucna
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD chce v Německu investovat $2,5 miliardy na zlepšení produkce mikroprocesorů, tato dotace se týká rozšíření výroby na 300mm wafery ve fabrice v Drážďanech. Toho chce dosáhnout v průběhu následujících tří let, pomocí tří projektů. Na konci tříletého projektu bude z nynější Fab 30 továrna s názvem Fab 38. Přechod  z 200mm na 300mm dovoluje dvojnásobné rozšíření produkce, zákazník to ve své peněžence pozná také (samozřejmě v kladném slova smyslu). Změn se také dočká Fab 36, kde již 300mm produkce běží, dočká se nové clean room a testovacího centra (obě tyto investice budou znamenat podporu výroby pro obě fabriky).

Podle Hectora Ruize bude stále poptávka po produktech AMD stoupat a investice v Drážďanech má ukázat, jak je Evropa pro tuto firmu důležitá z hlediska konkurenceschopnosti.

Od druhé poloviny 2007 bude AMD snižovat produkci 200mm waferů, na konci zmiňovaného roku by již měla továrna vyrábět procesory z 300mm waferů 65nm výrobním procesem. Díky dobrému vybavení,  Automated Precision Manufacturing (APM) a skvělým lidem v Drážďanech by měla být Fab 38 dosáhnout plné produkce do konce roku 2008. Po zrekonstruování obou továren (konec roku 2008) budou schopny produkovat 45 000 kusů 300mm waferů měsíčně.

V AMD se už ústy Daryla Ostrandera spekuluje o 45nm výrobním procesu.

Podle amd.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama