tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

27. 5. 2006 00:00

Když se tak zamýšlím co vše se za uplynulý týden stalo, jedna událost odsouvá ty ostatní kamsi do pozadí. Novinkou číslo jedna je tento týden totiž vydání socketu od firmy AMD, který slučuje nižší a vyšší třídu s názvem AM2.

Reklama

 

Událost týdne:
Přepracovaný serverový s940 je tu v nové inkarnaci s názvem AM2. Do příchodu nové architektury K8L je sice výkonový nárůst minimální, ale přesto si tato událost zaslouží zvýšenou pozornost. Seznam linků na recenze:

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Při cestě  za tichým PC máte hned několik možností  voleb. Jednou, u overclockerů zavrhovanou možností je pasivní chlazení, v našem případě grafické karty od Gigabyte 7600GS. Jen dodám, že karta má jádro G73 (12 pixel / 5vertex pipeline) a je vyráběno 90nm procesem.

Operační paměť Corsair TWINX2048-4400Pro je určená pro overclockery. Při základním taktu (4400 je označení pro 550MHz) jsou moduly schopny časování 3-4-4-8 2T. Bohužel, všechno jednou končí, a příchod AM2 je počátkem konce pamětí sice s nižším taktem, ale nižším časováním.

Počet čipsetů se rozšířil o další, řady nForce 500. Jaké nové vychytávky podporují oproti již zastaralým nForce 4 čipsetům? Jedná se o zákeřný marketingový trik anebo se dočkáme skutečného nárůstu výkonu a zvýšení stability? Na všechny tyto otázky odpoví podrobná recenze.

Jedním z hlavních důvodů, proč by se měl Intel vrátit na pomyslný trůn výrobců CPU, jsou brutální možnosti přetaktování. Koncový uživatel si tak může, i s velmi levným procesorem užít maximální výkon, který mu OC poskytne. Server Xbitlabs nám sděluje své zkušenosti s přetaktováním Core Duo.

Kromě segmentu grafických karet pro širokou veřejnost jsou tu i jiné, pro profesionální využití. U firmy ATi mají tyto GK přídomek FireGL, konkurenční společnost je nazývá Quadro FX. Přečtením článku byste měli získat dostatečný přehled v tomto segmentu, který není pro laiky ničím zajímavý.

Určitě znáte balík kancelářských aplikací od Microsoftu, i když jste možná spíše vyznavači otevřených licencí. Microsoft Office 2007 vychází už ve své druhé betaverzi a Vy si můžete přečíst první dojmy z jejího používání.

Ne každý čeká od svého PC heroický výkon ve hrách, jsou tu i tací co nepotřebují ty největší fps a dávají přednost skutečně multimediálnímu PC. Produkt  nVidie DualTV MCE je velmi zajímavým pro ty, kteří neholdují televizi a raději se podívají na fotbalový zápas nebo telenovelu na monitoru svého počítače.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama