pozice-sony-na-trhu-konzoli-je-ohrozena-rikaji-analytici
Novinka Pozice Sony na trhu konzolí je ohrožena, říkají analytici

Pozice Sony na trhu konzolí je ohrožena, říkají analytici

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

17. 5. 2006 00:00 2

Analytici z firmy ABI Research jsou z vysokých cen Playstationu 3 na pochybách a varují, že dominantní pozice Sony na trhu herních konzolí není tak pevná, jak si asi Sony myslí.

Reklama

"Chtít $500 nebo $600 za konzoli, když většina zákazníků si ještě nepořídila HDTV, bude pro mnohé majitele Playstationu 2 důvodem k uvažování o konkurenčních produktech,", tvrdí Michael Wolf. Domnívá se, že Sony si Playstationem 3 řeže větev samo pod sebou - vysoké výrobní náklady se promítají do koncové ceny, což pro Sony nevyznívá příliš dobře.

Na E3 bylo vidět, že zájem distributorů o Wii od Nintenda je poměrně větší než byl kdysi o GameCube. Je to pochopitelné. Nintendo se totiž namísto cesty úžasné grafiky vydalo cestou hratelnosti, a přeci jen, uvážíme-li že grafickou kvalitu her již dnes přestává limitovat hardware a objevuje se omezení možností programátorů, tvořit hry pro Wii by mohlo být oproti ostatním konzolím jednodušší.
Několik zahraničních serverů se navíc shodlo, že Nintendo mělo ze tří velkých hráčů na poli konzolí nejlepší show, což možná také ovlivní rozhodování některých hráčů.

Podle Michaela Wolfa má ale největší trumf v ruce Microsoft. Je jím online služba Live Anywhere, která je zatím ve stádiu vývoje. Live Anywhere je kapitola sama pro sebe, stručně mohu říci, že by měla umožnit jakési propojení Xboxu 360, PC s Windows Vista a PDA/smartphonu. Například si přes internet koupíte nějakou jednoduchou logickou hru, a tu budete pak moci hrát na PC, konzoli, i mobilním telefonu. Služba také umožní konzolistům hrát online společně s PCčkáři.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama