microsoft-predstavi-nove-vyhledavaci-nastroje-pro-byznys
Novinka Microsoft představí nové vyhledávací nástroje pro byznys

Microsoft představí nové vyhledávací nástroje pro byznys

Stančík Martin

Stančík Martin

17. 5. 2006 00:00

Microsoft dnes představí nástroje, které pomohou pracovníkům ve firmách lépe sdílet a hledat informace. Společnost tak chce vyplnit mezeru ve svém sortimentu.

Reklama

"Microsoft delší dobu zapomínal na vývoj účinných nástrojů pro vyhledávání na desktopech a ve firmách," řekl Jim Murphy, analytik z AMR Research. "Nyní se snaží tuto mezeru zahladit a uchránit svůj prostor před konkurencí."

Podle firmy IDC je Microsoft stále největším dodavatelem softwaru do byznysu, avšak trh pro nástroje na vyhledávání je tak trochu "roztříštěn" - vedoucí společností je Autonomy a hned za ní se nachází Google, jenž se této oblasti věnuje asi dva roky.

Microsoft brzy zpřístupní na svém webu live.com službu Live Search k vyhledávání dokumentů na desktopech, podnikových sítích či na celém internetu. Společnost také přidá nové nástroje do svého produktu Microsoft Office SharePoint Server 2007, takže bude pro pracovníky ve větších společnostech vyhledávání snazší.

Podle Murphyho je tento segment trhu pro Microsoft velmi důležitý, protože může společnosti přesvědčit, aby kupovaly nové verze jejich kancelářského balíku Office. Podle Microsoftu, který citoval studii IDC, jsou efektivní vyhledávací nástroje velmi důležité i proto, že pracovník v kanceláři prý denně stráví 30 procent svého času hledáním informací.
Microsoft Office SharePoint bude vypuštěn později v tomto roce společně s novými Office.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama