notebook-s-blu-ray-mechanikou-jiz-brzy
Novinka Notebook s Blu-ray mechanikou již brzy

Notebook s Blu-ray mechanikou již brzy

Stančík Martin

Stančík Martin

17. 5. 2006 00:00 13

Společnost Sony včera prohlásila, že bude od prvního června v Japonsku nabízet celosvětově první notebook s Blu-ray mechanikou.

Reklama

Sony také prohlásilo, že vyvíjí nové PDA s flashovou pamětí typu NAND namísto pevného disku. Očekávaná cena nového notebooku Vaio s Blu-ray mechanikou je asi 3600 dolarů.

"Trh s počítači se bude výrazně polarizovat: na uživatele, kterým stačí základní věci jako internet a e-mail, a ty, kteří chtějí něco navíc," řekl Yoshihisa Ishidaze Sony. "Vaio je samozřejmě cíleno na tu druhu skupinu." Firma chce také nabízet desktopové počítače s Blu-ray mechanikou za necelých 4000 dolarů. Minulý měsíc firma Toshiba představila laptop s mechanikou konkurenčního formátu - HD DVD, který s Blu-ray na trhu soutěží.

O pár dní dříve než vydá nový notebook, chce Sony začít prodávat své nové PDA za cca 1500 dolarů - toto však bude mít pevný disk. "Pracujeme také na verzi s flashovou pamětí, která je rychlejší, takže je aplikace spuštěna dříve a baterie také déle vydrží," dodal Ishdia.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama