yahoo-chceme-pomoc-od-washingtonu
Novinka Yahoo: Chceme pomoc od Washingtonu

Yahoo: Chceme pomoc od Washingtonu

Stančík Martin

Stančík Martin

12. 5. 2006 00:00 2

Společnost Yahoo včera oznámila, že po americké vládě chtěla pomoc při boji s čínskými úřady a větší liberalizaci tamního internetu.

Reklama

Minulý měsíc totiž internetový gigant opět utrpěl na své reputaci, když bylo jeho jméno zmíněno u soudu s čínským žurnalistou, jenž dostal deset let vězení za psaní "článků proti režimu." Šéf Yahoo Terry Semel k tomu řekl, že společnost nemohla dělat nic jiného, než s tamními úřady na zadržení muže spolupracovat.

"Snažili jsme se a i nadále budeme zkoušet přimět naši vládu, aby v této situaci zakročila," řekl Semel. Dodal také, že uzavření čínské divize Yahoo by k ničemu nevedlo a doufá, že i jiné společnosti se budou proti regulacím bránit. "Musíte do Číny (pomocí internetu) dostat co nejvíce informací," řekl Terry. "Budou cenzurovány? Ano. Měli byste jít domů? Ne," dal ve svém prohlášení šéf Yahoo radu pro ostatní firmy.

Problém je, že Číňané jsou po USA největšími uživateli internetu a jejich počet pořád roste, na čemž chtějí západní společnosti samozřejmě vydělat - ať už budou muset přetrpět cenzuru či domácí kritiku.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama