microsoft-vylepsil-kancelar-budoucnosti
Novinka Microsoft vylepšil kancelář budoucnosti

Microsoft vylepšil kancelář budoucnosti

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

10. 5. 2006 00:00 9

Před tím, než naši práci převezmou roboty, musíme se o ni postarat sami. Kulturu kancelářské práce můžeme vylepšovat mnohými způsoby, Microsoft je plně oddán myšlence "kanceláře budoucnosti". Ta se dočkala svého vylepšení.

Reklama
Microsoft vylepšil kancelář budoucnosti
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Na půdě Microsoftu v Redmondu vyrostlo Center for Information Work (CIW). Nové CIW využívá získaných znalostí pro vývoj softwaru nové generace. Next-gen SW bude automaticky vyhledávat, třídit a využívat tzv. metadata. Před každou operací čtení nebo zápisu, si operační systém poznamená doplňující informace (čas, termíny, osoby, dokumenty, poznámky, vztahy mezi osobami).

Myšlenka CIW zní úžasně. Svá data máte dostupná odkudkoliv, k dispozici je efektivnější hledání výsledků. Na monitoru sice sice stále uvidíte "pouhý" plánovač / kalendář, e-maily nebo nějakého klienta instant message (ICQ), nová je však myšlenka automatického vyhodnocování dat a propojování aplikací na pozadí (dokumenty - schůzky - e-maily - chat - dokumenty). Komunikace a organizace času je modrována podle pravidel společnosti (co se týká bezpečnosti dat) a především podle zvyků konkrétního zaměstnance. To vše se děje dynamicky.

Ideální CIW pracovní stanice má mít 2-3 monitory. Np. StarTech Digidesk je návrhářské pódium, které má obrovský dotykový displej a k tomu dva velké monitory. Roundtable umožňuje lepší videokonferenci, díky němu je rozhled celých 360°.

CIW experimentuje i v integraci nových postupů do jiných zařízení. RFID (vysokofrekvenční identifikace) by se např. stala součástí PDA.

Nezkrácenou verzi článku naleznete na serveru zdnet.com.

Podle zdnet.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama