nintendo-odhalilo-detaily-o-wii
Novinka Nintendo odhalilo detaily o Wii

Nintendo odhalilo detaily o Wii

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

10. 5. 2006 00:00 5

Nintendo uspořádalo na E3 velkou show, při níž byly také ohlášeny podrobnosti o hardware nové konzole Wii. Něco z toho bylo známo již dříve, něco je ale novinkou...

Reklama

Shrňme si tedy vše, co k dnešnímu datu víme o specifikacích Wii. Procesor pochází od IBM a jde o Power 970 FX vyráběný 90nm procesem. Jeho frekvence nebyla oznámena oficiálně, ale mluví se o 729MHz.
Operační paměti je celkem 91MB. Z toho 23MB je hlavní 1T-SRAM, 64MB externí 1T-SRAM a 3MB připadá na grafické jádro - pokud se nemýlím, jde o integrované řešení v čipsetu od ATi.
Wii nebude mít pevný disk, pouze 512MB Flash paměť. Tu bude možno rozšířit pomocí čtečky paměťových karet.

Nintendo odhalilo detaily o Wii
i Zdroj: PCTuning.cz

Wii se bude umět připojit na internet pomocí zabudovaného WiFi b/g adaptéru, případně přes USB2.0 síťovou kartu. Wii bude také bezdrátově komunikovat s handheldovou konzolí Nintendo DS, podobně jako dražší model PS3 bude možno připojit k PSP. Unikátem je ale technologie WiiConnect24. Díky ní bude konzole neustále připojena k internetu i ve standby módu a tak bude možno například updatovat hru v uživatelově nepřítomnosti a nevědomí.

Hry pro Wii budou dodávány na jedno- či dvouvrstvých 12cm optických médiích (není tedy jasné, zdali půjde o klasická DVD nebo o specifický formát Nintenda) a mechanika si poradí i s 8cm disky pro Nintendo GameCube. Když už mluvíme o zpětné kompatibilitě, ta sahá až do dávné minulosti: na internetu budou ke stažení hry pro Nintendo Entertainment System (NES), Super Nintendo Entertainment System (SNES), Nintendo 64 a také Sega Megadrive.

A málem bych zapomněl na cenu - ta také zatím není oficiální, ale mělo by to být 249 dolarů (6000 Kč).

Zdroj: X-bit labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama