playstation-3-prijde-17-11
Novinka Playstation 3 přijde 17.11.

Playstation 3 přijde 17.11.

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

9. 5. 2006 00:00 16

V Los Angeles právě probíhá každoroční velkolepá výstava Electronic Entertainment Expo (E3). Sony zde předvedlo PS3 v akci a známe již také datum vydání.

Reklama

Konzole by měla být dostupná v obchodech po celém světě 17. listopadu 2006. Známý vydavatel her EA oznámil, že v době vydání PS3 bude nabízet 10 her pro novou konzoli, mezi nimi Metal Gear Solid 4 a Final Fantasy XIII, které poběží v HD rozlišení 1080p. U ostatních her není rozlišení známo.
Známé jsou ale specifikace dvou verzí Playstationu a jejich ceny.

Playstation 3 přijde 17.11.
i Zdroj: PCTuning.cz

Varianta s 60GB harddiskem vyjde na $599, levnější provedení s 20GB diskem a bez některých vymožeností (konkrétně čtečky paměťových karet, HDMI výstup a WiFi b/g) ocenilo Sony na $499.

Sony také přepracovalo původní gamepad přezdívaný "banán" či "bumerang". Tedy spíše použilo stávající ovladač z PS2 a ten poněkud vylepšilo...

Playstation 3 přijde 17.11.
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový gamepad má navíc dvě tlačítka, to nejdůležitější je ovšem snímač pozice - nápad, který si Sony možná tak trochu vypůjčilo od Nintenda. miniUSB port na ovladači nebude pravděpodobně sloužit pro komunikaci, nýbrž pouze pro dobíjení baterií.

Sony bude podobně jako Microsoft nabízet možnost online hraní. Tato služba se u Sony zatím nijak oficiálně nejmenuje, nicméně bude zdarma. Xbox Live je zatím placený, pouze se objevily spekulace, že před vydáním PS3 budou poplatky zrušeny.

Zdroj: DailyTech 1 | 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama