Recenze GeForce 7900 GTX XXX Edition
autor: Jaroslav Lexa , publikováno 27.4.2006
Společnost XFX představila na CeBitu 2006 svou grafickou kartu GF 7900 GTX XXX Edition. Jak název napovídá, jedná se o produkt určený pro dospělé, v tomto případě se za ně dá považovat každý, kdo chce to nejlepší. V čem je tato 7900 GTX odlišná od ostatních?

 

Společnost s pravděpodobně nejzmatenějším označováním produktů XFX, vydala grafickou kartu, která je už z výroby přetaktovaná. To má za následek dvě výhody. Tou první je, že overclocking je krytý zárukou. Za druhé, přímo XFX zjišťuje, které karty jsou pro OC vhodné, nemusíte tedy riskovat nákup nevhodné karty.

Frekvence jádra (G71) sériové GF 7900 je 650MHz, XXX ohodnocená grafická karta je přednastavena na 700MHz. Na kartě jsou také důležité takty pamětí. GDDR třetí generace jsou u XXX nastaveny na 2*900MHz (opět o 50MHz výše oproti standardní verzi).

Grafická karta, která nepříjemně zabírá dva sloty v počítači, je už od výroby nastavena na své maximum. Redaktorům se sice podařilo ji přetaktovat na od dalších 15MHz, její přetaktování však nedoporučují.

Podle guru3d.com

 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
27.4.2006 19:05:37   147.32.118.xxx 113
Citace:
Společnost s pravděpodobně nejzmatenějším označováním produktů XFX


Nechapem co je na znaceni XFX zmatene. Maju verzie s normalnymi frekvenciam, Extreme Edition su pretaktovane a XXX verzie su pretaktovane este viac. Podla mna je oznacenie XFX GeForce 7900GTX 512MB DDR3 XXX Edition ovela zrozumitelnejsia ako Gigabyte GV-NX79X512DB-RH-ED
27.4.2006 19:11:44   80.188.209.xxx 33
Krytý zárukou? to je sice hezký, ale mrkněte sem:
http://www.pcper.com/article.php?aid=235
27.4.2006 19:28:25   84.42.172.xxx 534
Rozbalit komentářPříspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů.
28.4.2006 05:56:45   84.16.36.xxx 33
a ako to vplyva na ludi :-)
27.4.2006 19:39:23   85.71.25.xxx 123
Nezdá se vám to přetaktování trochu směšné?
+50MHz na jádře a pamětech nemůže dělat zázraky na to, aby ji značili XXX. Nebo mi něco uniká?
27.4.2006 19:58:31   87.197.151.xxx 34
Tahle karta je v online prodeji uz pekny mesic a neco-tohle ze ma byt novinka?>a navyse je vela vyrobcov ktory predavaju Geforce 7600 a 7900 so zdvihnutymi frekvenciami vid EVGA a ASUS cize pro mne produkt jako kazdy jiny
28.4.2006 08:06:34   87.197.205.xxx 33
novinka sa tyka recenzie, ktora je na guru3d.
27.4.2006 22:25:41   81.19.45.xxx 3311
"GDDR třetí generace jsou u XXX nastaveny na 2*900MHz (opět o 50MHz výše oproti standardní verzi)." O jakých 50MHz autor mluví? Paměti na té kartě běží na 900MHz (1800MHz efektivně) s referenční takty 7900GTX jsou 650/800 tak jakých 50MHz? A to už nemluvím o tom, že tohle je informace která byla aktuelní více jak před měsícem když byly karty představeny na CeBITu :/ btw pokud si dobře vzpomínám tak XFX představila na CeBITu nejvíce přetaktované karty, tudíž nějaké debaty o tom že to je přetaktování „nic moc“ vůbec nejsou na místě

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

47 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 14.7Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.