vietnam-vital-billa-gatese-ve-velkem-stylu
Novinka Vietnam vítal Billa Gatese ve velkém stylu

Vietnam vítal Billa Gatese ve velkém stylu

Stančík Martin

Stančík Martin

24. 4. 2006 00:00 12

Tisíce vietnamských studentů přivítaly na své univerzitě nejbohatšího muže světa jako by šlo o popovou hvězdou. A Gates jen chválil...

Reklama

Okolo sedmi tisíc studentů z Hanoi University čekaly dlouhé hodiny, aby zastihly Billa Gatese na jeho cestě po Vietnamu. "Jste budoucnost," řekl mimo jiné během řeči Gates, "budoucnost tvorby a technologií, budoucnost této země." Na své cestě se šéf Microsoftu setkal také s premiérem a presidentem, kteří kvůli němu opustili jeden z nejdůležitějších srazů své politické strany v tomto roce.

Vietnam vítal Billa Gatese ve velkém stylu
i Zdroj: PCTuning.cz

Po Gatesově přednášce o technologických projektech budoucnosti jako tablet PC či mobilní telefony výkonnější než dnešní desktopové počítače Gates sklidil několikaminutové ovace ve stoje. "Je vynikající a úspěšný," řekl jeden ze studentů Do Yen pro agenturu AFP. "Je mým idolem a já doufám, že i má země bude v budoucnosti mít někoho takového."

Bill Gates samozřejmě nepřijel jen tak, a proto se veřejnost dočkala podpisu smlouvy podle které se vietnamské Ministerstvo Financí stane první vládní institucí, ve které bude nainstalován plně licencovaný software od Microsoftu.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama