tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

22. 4. 2006 00:00

Co si myslíte, že bylo na české IT scéně tento týden to nejdůležitější? Ano, samozřejmě je to nový design stránek PCT. Doufám, že k novinkám si vždy cestu najdete a svou přízeň PCT zachováte i nadále.

Reklama

 

Nevím přesně, kde by byl vývoj procesorů nebýt tak výrazné firmy jakou je AMD. Dlouhou dobu byla jen ve stínu Intelu, po dlouhé měsíce se však dostala z jejího stínu a začala udávat tempo hlavně v herních aplikacích. Náskok, jaký získala s 64bitovými procesory ale pravděpodobně zmizí po vydání Intel Conroe za pár týdnů. Na amdzone.com si můžete přečíst rozhovor s jedním zástupcem firmy AMD.

Kam až moje paměť sahá, do přehledu se nikdy nedostala žádná hra. Už pěknou řádku dní je na světě již čtvrté pokračování TES s podtitulem Oblivion. Screenshoty ze hry dokazují, že v reálném životě je grafika už moc pomalá, a všichni by měli chodit na procházky do světa Oblivionu. Společně s ukázkami různých nastavení se recenzi Oblivionu přečtěte na guru3d.com.

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

/>

Pokud je case vyrobena z kvalitního hliníku, většinou není co řešit. Celá konstrukce je precizní, jako třeba u Aluminus ATX Mid-Tower Case od společnosti Ultra. Kromě takových samozřejmostí jako bezšroubková montáž je skříň vybavena například windtunelem pro snadnější ofukování procesoru (tedy procesoru od Intelu).

Kdybych nadhodil téma, koho co nejvíce zajímá na počítačích, velká většina by snad zvolila overclocking. V Čínském Pekingu si dali dostaveníčko přední overclockeři a to nikoho nemůže nechat klidným. Klání se konalo ve třech kategoriích a vr-zone.com o tom přináší exkluzivní reportáž.

Pevný disk je nedílnou součástí počítače, ale málokdo hledí na něco jiného, než jsou jenom jeho základní parametry. Poměrně malé procento lidí sleduje jeho teplotu a je to obrovská škoda. Vždyť na něm povětšinou mají ty nejdůležitější informace. Produkt společnosti Coolermaster CoolDrive Lite je chladič HDD. Jednoduchá, leč přehledná recenze obsahuje i testy se Seagate Barracuda 160GB/7200RPM.

Na serveru xbitlabs.com se objevila recenze dvou heatpipe chladičů méně známé firmy Noctua. Tradičně kvalitní článek nám nabídne pohled na  NH-U9 a NH-U12, dvou bratří, ale každý je jiný. Jaké jsou mezi nimi rozdíly kromě velikosti se dočtete zde.

Již čtyři dny stará recenze TOP modelu grafické karty od firmy ATI je též na stránkách xbitlabs.com. Vyjmenovávání parametrů karty by bylo jen nošení dříví do lesa, jen dodám, že výrobce karty je tentokrát společnost GeCube.

Disková pole RAID jsou pro počítače vysvobozením. HDD byly dlouhou dobu v zimním spánku, a tak jejich vývoj značně pokulhává. RAID pole mu dodávají novou mízu, a tak není na škodu trochu té teorie o nich znát. Hhardwaresecrets.com se zaměřuje nejvíce na RAID 6.

Pokud jste nenavštěvovali technickou školu, dozajista nevíte jak funguje vzorkovač a jiné podobné "vychytávky". V této recenzi se dozvíte, jak funguje kompletně celý A/D převodník. To za to stojí, nemyslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama