panasonic-v-cervnu-uvolni-vlastni-blu-ray-mechaniku
Novinka Panasonic v červnu uvolní vlastní Blu-ray mechaniku

Panasonic v červnu uvolní vlastní Blu-ray mechaniku

Michal Mitrega

Michal Mitrega

22. 4. 2006 00:00 1

Jak je vidět, válka formátů pomalu, ale jistě začíná. Blu-ray má zatím co se týče data uvedení o něco navrch. Na obou stranách najdeme zvučná jména velkých společností. Vyhraje kompatibilnější HD-DVD nebo vyspělejší Blu-ray technologie?

Reklama

Nová mechanika se jmenuje Panasonic LF-MB121JD a slučuje v sobě přehrávání a vypalování CD, DVD i Blu-ray formátů. Mechanika umí zapisovat dvojnásobnou rychlostí (2x) na Blu-ray média.

Panasonic LF-MB121JD umí také číst a zapisovat na všechny typy DVD médií, 8x DVD+RW, 6x DVD-RW a 5x DVD-RAM. Podporován je také zápis a čtení CD médií, 24x CD-R, 16x CD-RW.

Panasonic v červnu uvolní vlastní Blu-ray mechaniku
i Zdroj: PCTuning.cz


Panasonic LF-MB121JD



Mechanika kupodivu nebude určena pro SATA, ale pro IDE rozhranní (vzhledem k ceně je to poměrně nelogické). Průměrná přenosová rychlost je 66 MB/s, náhodná přístupová doba je 210 milisekund.

Mechanika je tedy pomalejší než běžné kombo mechaniky, hlavně kvůli integraci velkého množství standardů. Prodejní cena bude kolem $850, takže se bude opakovat situace s předraženými DVD vypalovacími mechanikami. Očekává se ale rychlé slevňování - už jenom kvůli dvěma formátům na trhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama