microsoft-koupil-lionhead-studios
Novinka Microsoft koupil Lionhead Studios

Microsoft koupil Lionhead Studios

Stančík Martin

Stančík Martin

7. 4. 2006 00:00 5

Microsoft koupil britskou herní společnost Lionhead, která stojí například za tituly Fable a Black & White. Cena zatím nebyla oznámena a softwarový gigant také tají, na jakých projektech bude nový člen skupiny Microsoft Game Studios (MGS) pracovat.

Reklama

Očekává se však, že nějaké informace by mohly proniknout na již blížící se herní výstavě E3. Microsoft a Lionhead v minulosti pracovali třeba na hře Fable pro Xbox, které se prodaly na dva miliony kopií a datadisk Fable: The Lost Chapters se stal nejprodávanějším RPG pro Xbox.

"Jsme opravdu nadšení, že se stáváme částí MGS se kterou již delší dobu spolupracujeme," prohlásil šéf firmy Lionhead Peter Molyneux. "Touto akvizicí získá Lionhead stabilitu a možnost zaměřit se na vývoj prvotřídních titulů. Připojujeme se k jednomu z nejlepších studií v herním průmyslu," dodal Molyneux.

Podle šéfa Microsoft Game Studios Shanea Kima je pak Peter Molyneux "jedním z mála opravdových vizionářů" a Kimovi bude ctí s ním a dalšími lidmi z Lionhead Studios pracovat.

Zdroj: Games Industry

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama