intel-g965-cipset-prinese-lepsi-grafiku-u-integrovanych-karet
Novinka Intel G965 čipset přinese lepší grafiku u integrovaných karet

Intel G965 čipset přinese lepší grafiku u integrovaných karet

Discriminator

Discriminator

4. 4. 2006 00:00 5

Intel G965 bude v sobe integrovat nejnovější Graphic Media Accelerator (GMA) grafické jádro čtvrté generace, což přinese značné navýšení výkonu v 3D aplikacích v porovnání s GMA900 a GMA 950.

Reklama

Ve spolupráci s ICH8 southnridhe bude systém připraven jak pro Windows Vista tak i pro nové procesory Conroe. Mez další zajímavosti se bezesporu řadí podpora funkcí jako ntel Clear Video Technology, která přináší plnou podporu pro DirectX9, Shader Model 3.0, OpenGL 1.5, Advanced De-interlacing, MPEG-2 hardwarovou akceleraci a HDMI (high definition multimedia interface) výstup.

Pro platformy ViiV bude G965 sloužit jako low-end či main-stream zatímco 975 bude zaujímat místa v high-endu. ATI Technologies, Silicon Integrated Systems (SiS) a VIA Technologies mohou nyní zaznamenat velký tlak ze strany zákazníků, kteří budou usilovat za snížení cen a vyrovnání konkurenčního boje - čipset G965 je totiž nejen rychlejší, ale také levnější.

Na druhou stranu mají ale ostatní výrobci výhodu v tom, že se mohou zaměřit na ladění čipsetů pro nově přicházející “AMD Live!” , které e má na trhu objevit kolem poloviny tohoto roku. SIS i VIA oznámili kompletní vývoj čipsetu pro nové AMD platformu domácí zábavy.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama