tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

1. 4. 2006 00:00 14

Nebudu se tajit tím, že téměř nikdy nevím, co do úvodu k týdennímu přehledu napsat, aniž bych musel z větší části opakovat to, co tu čtete každý týden. Tak to tedy nebudeme protahovat a pustíme se do toho.

Reklama
Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Začneme grafickými kartami. Jako první jsem vybral test MSI NX7900GT-T2D256E serveru HardwareZone. S velmi nízkou cenou $299 a výkonem mezi GeForce 7800GTX a Radeonem X1800XT je tato karta velmi zajímavou volbou - bohužel však v České republice je dostupná jen ve velmi omezené míře a za vyšší ceny :(

Server Bjorn3D testoval Radeon X1900XTX a Radeon X1900 CrossFire Edition v provedení od HIS. Výsledky tedy zahrnují nejen výkon dvou karet samostatně, ale také v CrossFire. Ve F.E.A.R.u, jedné z nejnáročnějších her dneška, kde architektura R580 ukazuje své výhody, Radeon X1900XTX doslova září, to samé se ale nedá říci o CrossFire, které je ale evidentně limitováno procesorem AMD Athlon 64 X2 4400+. A tak opět narážím na otázku, zdali mají dual-GPU řešení význam, když současné procesory omezují jejich efektivitu...

Přestoupíme nyní k základním deskám. Za přečtení rozhodně stojí sedmadvacetistránková recenze čipsetu ATi CrossFire Xpress 3200 (RD580) v podání desky ASUS A8R32-MVP na X-bit labs.

Na bit-tech.net najdete recenzi motherboardu z druhé strany barikády - deska ABIT AN8 32X postavena na čipsetu nVidia nForce4 SLI X16 je jednou z nejlepších možností pro SLI, ačkoliv její layout není úplně bezchybný - na první pohled zamrzí PCIe x16 sloty, které jsou docela blízko u sebe a tak nenechávají moc místa pro karty s dvouslotovými chladiči.

Přejdeme k operačním pamětím. Určitě jste se již někdy zamýšleli nad tím, je-li lepší nízké časování nebo vyšší frekvence. Odpovědi hledá ve svém článku server Tom's Hardware Guide.

Regulérní recenze paměťových modulů, konkrétně luxusních DDR2 pamětí od Mushkinu, vyšla na Anandtechu. Uznejte, že frekvence 667MHz a latence CL3 jsou docela solidní parametry kombinující vysoký takt s rychlou odezvou. Jen mám tak trochu dojem, že Mushkin XP2 PC2-5300 DDR2 ukáže své kvality až s procesory AMD do Socketu AM2...

Pevné disky Samsungu se sice v ČR hůře shání, nicméně jsou považovány za špičku co se týče jak výkonu, tak tichého provozu. Dokazuje to i test disku Samsung SP2504C (250GB, SATA2) na serveru HardwareSecrets, ze kterého si harddisk odnesl ocenění HardwareSecrets Golden Award.

Další pečlivě zpracovaná recenze na X-bit labs se věnuje externí DVD vypalovačce Plextor PX-750UF. Těžko odhadovat její úspěch na trhu, neboť jak už jsme u Plextoru zvyklí, cena se vymyká průměru stanoveným ostatními výrobci.

Dnešní přehled uzavírá test pěti širokoúhlých 20" LCD panelů na serveru bit-tech.net. Zúčastnily se tyto monitory: ViewSonic 2012W, BenQ FP202W, NEC MultiSync 20WGX, ViewSonic VX2025 a Acer 2032WA.

Doplněno: Na serveru X-bit labs je také k přečtení megatest 16 kitů vodního chlazení od více i méně známých výrobců Asetek, Aucma, CoolerMaster, Gigabyte, ProModz, Thermaltake, Titan, Zalman a 3RSystem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama