intel-ma-problem-s-fb-dimm
Novinka Intel má problém s FB-DIMM

Intel má problém s FB-DIMM

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

27. 3. 2006 00:00 3

Dvoujádrové serverové procesory s kódovým označením Dempsey mají zpoždění. Potíže s výrobou? Kdepak. Na vině je nedostatek Fully-Buffered DIMM pamětí, které platforma Bensley používá.

Reklama

Pro ty, co zapomněli, co je Dempsey zač, připomenu, že jde o 65nm dual-core procesor architektury NetBurst, vlastně serverová odvozenina desktopového jádra Presler, navíc však může pracovat v multiprocesorových konfiguracích a všechny modely mají 1066MHz FSB. Použitá patice nebude dlouhověký Socket 604, nýbrž LGA771.

A nyní již k problému, který opozdil vydání celé serverové platformy Bensley. Zde je totiž poprvé nasazena do praxe technologie FB-DIMM DDR2, která dovoluje vyšší maximální kapacitu operačních pamětí, více kanálů (=vyšší propustnost) a zároveň jednodušší uspořádání PCB motherboardu. Potíž s FB-DIMM pamětmi je, že je jich kritický nedostatek. Dokud nebudou paměti, nebudou výrobci (jmenovitě Dell) objednávat ani základní desky, jejichž produkce se bez poptávky nerozjede, ani procesory, které by výrobcům následně ležely (sk)ladem.

Nemám nic proti pokrokovým technologiím, ale Intel nám právě předvedl, jakým stylem se na ně přecházet nemá.

Zdroj: The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama