tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

18. 3. 2006 00:00

Další pracovní týden je za námi a PCTuning vám opět přináší pravidelný přehled toho nejzajímavějšího, co vyšlo na zahraničních serverech. Tentokrát nepůjde čistě o testy hardware, ale také několik zajímavých článků, které dle mého názoru stojí za to si přečíst.

Reklama

Začneme však tradičně mou nejoblíbenější kategorií - grafickými kartami. Server bit-tech.net provedl test tří GeForce 7900GTX od MSI, BFG a ASUSu. Provedení od BFG, které nese přídomek OC, má z výroby vyšší takty (670/1640MHz oproti standardním 650/1600MHz).

Také server t-break recenzoval novou GeForce 7900GTX; vybral si model od XFX.

Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

Anandtech testoval základní desku Epox EP-9U1697-GLi s čipsetem ULi M1697. Věřte nebo ne, v herních testech a v testech ve SLI konfiguraci uhrála tato deska remízu proti luxusní ASUS A8N32-SLI s čipsetem nVidia nForce4 SLI X16, tím nejlepším, co nVidia má. Ani možnosti přetaktování nejsou vůbec špatné. Epox zkrátka dokázal, že dobré desky dělat umí.

Single-core nebo dual-core - co je lepší pro hry? Na tuto otázku se v dnešní době, kdy Pentium D 805 seženete za opravdu lidovou cenu, snaží odpovědět server Neoseeker.

Od 9. do 15. března probíhala v Hannoveru výstava CeBIT. I když už jste se o něčem mohli na PCTuningu dočíst, přikládám odkazy na všechny reportáže z výstavy:


Týdenní přehled recenzí a megatestů
i Zdroj: PCTuning.cz

A nyní ty slíbené zajímavé články. Nevím, kolik z vás vidělo nebo alespoň někdy slyšelo o filmu TRON z roku 1982, jehož hrdinové se ocitnou uvnitř počítače. Možná někdo z vás hrál TRON 2.0, first-person střílečku z roku 2003, která na původní film volně navazuje. Na TwitchGuru vyšel článek zabývající se otázkou, proč byl TRON i přes originální nápad a dosud nevídané vizuální efekty propadákem. TRON byl zřejmě až příliš nadčasovým filmem, jak z hlediska příběhu, tak z hlediska počítačem vytvářených efektů.
Film je možno nalézt na výměnných sítích ale vzhledem k tomu, že se na něj stále vztahují autorská práva, nebudu nikoho nabádat ke stahování.

Přes zmíněné výměné sítě a autorská práva můžeme plynule přejít ke článku bit-tech.net, který hledá alternativy k softwarovému pirátství v podobě odlehčených verzí programů za nižší cenu a OEM licencí, ale také freewarové protějšky komerčních produktů.

To je pro tentokrát vše, nasledanou někdy příště.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama