novinky-z-cebit-francouzi-stahovat-asi-nebudou
Novinka Novinky z CEBIT: Francouzi stahovat (asi) nebudou

Novinky z CEBIT: Francouzi stahovat (asi) nebudou

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

9. 3. 2006 00:00 1

Před nedávnou dobou se tiskem prohnala zpráva, že francouzská vláda chytá zákon díky němuž by zlegalizovala sítě P2P. Nadšení po dnešku vystřídá smutek ve tváři, nakonec se žádné velké věci dít nebudou. Vláda návrh zamítla.

Reklama

Novinky z CEBIT: Francouzi stahovat (asi) nebudou
i Zdroj: PCTuning.cz
 

Neochvějný symbol Francie

Francouzská vláda stáhla tzv. "Global License", kterou již dříve schválilo Národní shromáždění. Licence zaručovala volné stahování souborů z P2P sítí, dokonce i těch, které jsou chráněné autorskými právy. Několik poslanců se sice snažilo seč mohlo, ale kontroverzní návrh zákona stejnak neprosadilo. Podle všeho by však " tahanice o zákon" měli pokračovat.

Ze zástupců proti inkriminovanému zákonu bych mohl jmenovat zpěváky a skladatele Johnny Hallyday, Charles Aznavour, a Jean - Michel Jarre. Ti jsou zásadně proti paušální sazbě za stahování. Podle nich by poplatek ve výši 8-12€ nepokryl jejich současné výdělky. Tamní ministr vnitra Nicolas Sarkozy nazval stahování krádeží.

Naproti tomu stojí Jean - Marc Ayrault, který nazval reakci vlády za panickou, jiní zase mluví o zradě parlamentu. V průběhu března by se mělo v jednání o zákoně pokračovat.

Podle cebit

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama