cebit-zacina
Novinka CeBIT začíná

CeBIT začíná

Stančík Martin

Stančík Martin

8. 3. 2006 00:00 8

CeBIT, světově největší veletrh komunikací a technologií, který startuje dnes představí digitální vysílání, bezdrátová zařízení a také představí tajemstvím obestřenou novinku od Microsoftu.

Reklama

Již letošní mistrovství světa ve fotbale v Německu, které bude přenášené pomocí digitálního vysílání a na mobilní TV pomůže Evropanům představit tyto nové technologie.

Prvním znamením bylo, že tržba z prodeje televizí vzrostla za rok o 13%. Bylo to způsobeno tím, že lidé začali kupovat nové televize s plochou obrazovkou schopné chytat digitální vysílání.

Firmy doufají, že spolu s digitálními televizemi vzroste zájem o nové vysokokapacitní DVD.
Na CeBITu také svedou souboj dvě nová media. Blu-ray a HD DVD.

CeBIT začíná
i Zdroj: PCTuning.cz

Výroční veletrh v Hannoveru (letošní ročník je 20tý) hodlá zaujmout 6,000 vystavovatelů a kolem půl milionu návštěvníků. Ačkoliv je CeBIT určen spíše pro obchodníky než pro konzumenty, firmy doufají, že dokáží zaujmout i mladší generaci.

Na tomto ročníku se mnohem víc než na dřívějších projeví, že vyhraněnost společností mizí, a telekomunikační operátoři představí možnost televizního přenosu přes internet.
Mezitím se kabeloví operátoři a nové „bezdrátové“ firmy snaží nabídnout vše, od bezdrátového TV přenosu po hlasovou komunikaci přes internet a telekomunikační firmy chtějí představit nové přenosné televize.

Tento rok počítá CeBIT s nadpoloviční účastí cizozemských vystavovatelů. Přijedou vystavovatelé z více než 70 zemí. Čelním vystavovatelem bude Taiwan, s více než 700 firmami, následován je Čínou, jižní Koreou a USA.

ORIGAMI

Jedním z nejočekávanějších zařízení letošního CeBITu je určitě tato dlouho očekávaná novinka od Microsoft, o které se diskutovalo jako o konkurentovi iPodu. Některé zdroje tvrdili, že to bude menší a lehčí verze běžných PC, která umožní uživatelům psát a kreslit obrázky pomocí dotykového displeje a k tomu přehrávat hudbu a filmy.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama