microsoft-oddaluje-origami-pronikly-dalsi-detaily
Novinka Microsoft oddaluje Origami, pronikly další detaily

Microsoft oddaluje Origami, pronikly další detaily

Stančík Martin

Stančík Martin

2. 3. 2006 00:00 8

Nové video odhaluje několik málo novinek o novém zařízení od Microsoftu. Více se nejspíše dozvíme na CeBITu.

Reklama

Zatímco Microsoft protahuje představení svého zařízení, Associated Press potvrdil své přesvědčení o tom, že půjde o mobilní PC s limitovanými herními a zábavními funkcemi.

Na internetu bylo k vidění video, které zobrazovalo něco jako miniaturní PC, na kterém běžela hra Halo. Microsoft potvrdil autenticitu záběrů, a oznámil, že jde o rok staré video, a že hra Halo byla použita jen pro demonstraci.

Po odhalení nových poznatků na stránce origamiproject.com, vydal Microsoft nové video, které dává naději na odhalení dalších detailů. Po tom, co se vás zeptají: „Zajímalo by vás kde mne najdete?“ vám film ukáže montáž rozličných lokací např. město, tropický ostrov, zasněženou horu, metro, interiér automobilu a dlouhý záběr z Ria de Janeira. „Jsem všude kde vy…ale nikdy nestojím v cestě.“ Film tak poukazuje na novou úroveň přenosnosti zařízení.


 Poté přichází malé poškádlení. Po položení řečnické otázky: „Kdo jsem?“ se vám dostane odpovědi: „Zjistíte to 9.3.06.“ Vypadá to tedy, že veřejnost bude muset ještě týden počkat na oficiální uvedení Origami na trh. To bude spojeno nejspíš s CeBITem, který se koná od 9. do 15. března v Hannoveru v Německu.

Nicméně neoficiální informace odhalily, co Origami dokáže a co ne. Associated Press uvedl článek, který cituje zdroj z Microsoftu. Origami bude prototyp nové řady přenosných PC velikosti brožurové knihy. Bude směrováno na cílovou skupinu zájemců o hi-tech technologie, kteří potřebují mít plně funkční PC vždy při sobě. V jednom videu je vidět, že Origami bude nejspíše disponovat dotykovým displejem, pojede pod systémem Windows XP a bude levnější než klasické PC.

Cena by se měla pohybovat v rozmezí 300-600 $. Zdá se vám příliš nízká na přenosné PC s výkonným grafickým čipem? Článek AP  říká, že ploché Origami nebude přenosná verze Microsoft Xbox a ani hudební přehrávač, který by měl konkurovat iPodu. Origami bude méně výkonné než plnohodnotné PC, bez pokročilých zábavných funkcí.

AP si však určitým způsobem protiřečí. Uvádí totiž, že na Origami bude možno sledovat filmy z DVD. To znamená, že zařízení bude mít dostatečný výkon pro spuštění starších her, které nemají příliš vysoké požadavky. Vyvolává to však naděje, že Microsoft bude požadovat vydání některých her, upravených pro Origami. Představitelé Microsoftu však prozatím odmítají poskytnout tisku jakékoliv informace.

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama