tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů

Týdenní přehled recenzí a megatestů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

25. 2. 2006 00:00

Máme za sebou další týden a opět je zde i náš pravidelný přehled, sbírka toho nejzajímavějšího, co se za uplynulch 7 dní urodilo na zahraničních serverech o hardware.

Reklama

Server X-bit labs recenzoval grafickou kartu PowerColor Radeon X800GTO 16, což je vlastně převlečený Radeon X800XL. Vzhledem k použitému jádru R430 se výkon pohybuje mezi verzemi GTO a GTO2.

Radeon X800 figuruje i v následujícím článku. Anandtech porovnával výkon a kvalitu obrazu s ovladači Catalyst od verze 4.1 až po 6.1 s Radeonem X800Pro AGP (jádro R420) a také Radeonem 9700Pro, nejvýkonnější kartou s čipem R300, z něhož vycházejí všechny čipy ATi řady R4xx.

Dvě pasivně chlazené grafické karty nižší třídy, přesněji Radeon X1300Pro v provedení ASUSu se systémem chlazení ReverseCool a GeForce 7300GS v podání Gigabyte, srovnával server Legion Hardware. Co se týče výkonu, zvítězil pochopitelně Radeon X1300Pro, také díky rychlejším pamětem se 128bitovou sběrnicí (GF7300GS má 64bitové paměti).

A konečně něco z oblasti high-endu. Server bit-tech.net se podíval na zoubek Radeonu X1800XT od GeCube. Článek se také snaží zjistit, vyplatí-li se dnes koupit tuto kartu, když jsou již na trhu Radeony řady X1900. A to včetně All-in-Wonder verze s televizním tunerem, která byla recenzována na DriverHeaven.

2GB kit DDR pamětí od Corsairu, konkrétně TwinX2048-4000PT, certifikovaný pro takt 500MHz, byl testován na HardwareLogic. Pro overclockery je to opravdu dobrá volba - z modulů se povedlo vyždímat 484MHz s časováním CL2,5 a 560MHz s CL3,0.

Dvě sady gigabajtových DDR2 modulů pro dual-channel série Crucial Ballistix byly podrobeny testu na Anandtechu. Co je lepší - 667MHz a nízké časování CL3-3-3-12, nebo 800MHz s benevolentnějšími latencemi CL4-4-4-12? Zřejmě bude záležet na konkrétním programu, pokud by vám však jedno či druhé vyhovovalo více, vězte, že SPD čip je prakticky to jediné, co od sebe tyto paměťové moduly odlišuje.

Další článek je opět z Anandtechu a jde o srovnání dvou skříní, Thermaltake Tai-Chi a CoolerMaster Stacker.

Na case úplně jiného zaměření se podívali recenzenti serveru bit-tech.net. Silverstone LC16M je bedna pro HTPC (Home Theater PC) a její výhodou je dostatek místa pro pevné disky. Problém může nastat s chladičem koncepce Freezeru, jak vidíte na obrázku. Dva 80mm větráky totiž vysávají vzduch z case, a s Freezerem by se tedy "přetahovaly" o vzduch.

Tímto se s vámi pro tentokrát loučím a doufám, že se mi povedlo vybrat opravdu jen ty nejlepší články. Nashledanou někdy příště.

Doplněno: Zajímavý článek vyšel také na MobilityGuru, odnoži THG zabývající se notebooky. Stala se Vám nehoda, kterou ošklivě odnesl LCD displej vašeho přenosného miláčka a oprava u výrobce by stála jmění? Je zde ještě další řešení - nová obrazovka od "3rd party" firmy...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama