amd-socket-am2-roadmap-pozmenena
Novinka AMD Socket AM2 roadmap pozměněna

AMD Socket AM2 roadmap pozměněna

Discriminator

Discriminator

17. 2. 2006 00:00 22

Athlon 64 5400+, FX-64, energeticky úsporné Athlony a AM2 detaily byly nyní konečně odhaleny. AMD má nyní opravdu fofr. Před pár týdny vyšel dlouho očekávaný FX-60, za pár týdnů se dočkáme Opteronu x85 a v červnu se navíc dočkáme kompletní inovace samotné patice.

Reklama
AMD Socket AM2 roadmap pozměněna
i Zdroj: PCTuning.cz

Současná roadmap společnosti AMD odkrývá mnoho z nových projektů a navíc přidává informace o několika nových krocích, které nebyly doposud zveřejněny.

Podle nové roadmap se můžeme už na Computexu v červnu těšit na uvolnění 940-ti pinový socket AM2, který ale není kompatibilní se současnými 940 procesory, ale bude umožňovat použití DDR2 s frekvencí až 800MHz. Athlony 64, Athlony 64 X2, Athlony FX a Semprony budou všechny používat pro svůj chod socket AM2. Díky tomuto sjednocení by už nemělo docházet k tolika problémům jako u současných 754 a 939.

AMD Socket AM2 roadmap pozměněna
i Zdroj: PCTuning.cz

Možná jste si všimli, že po vzoru Intelu, je i zde kladen důraz na TDP. Série Athlon FX se přibližuje teplotním požadavkům procesoru Prescot. Je tedy vidět, že novinky a inovace s sebou nesou i zvýšené požadavky i přes snahu tyto hodnoty co nejvíce snižovat. V brzké době se můžeme také dočkat nových desktopových procesorů Sempron a Athlon 64 speciálně upravených pro HTPC a jiné nízko odběrové zařízení. Cílem je vybudovat procesor, který nepotřebuje silné chlazení - především pro snížení hluku pod 27dBA.

Energetický spořivé procesory obsahuji inovované funkce pro režimy spánku a hibernaci. Tyto funkce budou ovládány operačním systémem ale budou nutně vyžadovat i upgrade BIOSu.

AMD Socket AM2 roadmap pozměněna
i Zdroj: PCTuning.cz

Z těchto tabulek je jasně patrné, že v tomto roce se máme od AMD opravdu na co těšit.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama