sandisk-je-dvojkou-na-trhu-mp3-prehravacu
Novinka Sandisk je dvojkou na trhu MP3 přehrávačů

Sandisk je dvojkou na trhu MP3 přehrávačů

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

12. 2. 2006 00:00 1

Sandisk, společnost, kterou všichni známe spíše jako výrobce Flash pamětí, se prosazuje i na trhu kapesních MP3 přehrávačů. Ve Spojených Státech jsou Sandisky dokonce druhými nejprodávanějšími, samozřejmě se značnou ztrátou na iPody od Apple.

Reklama

Vyjádřeno absolutními čísly, Sandisk prodal v létě jeden milion přehrávačů, zatímco Apple milionů čtrnáct. Pomineme-li prodeje iPodů, které jsou vskutku fenomenální, co dovedlo Sandisk před ostatní řadové výrobce, mezi nimiž jsou však i taková jména, jako Creative nebo iRiver? Jednak je to velmi příznivá cena, která je ovlivněná také tím, že Sandisk nemusí nakupovat Flash paměti jinde (mimochodem, Sandisk je držitelem několika patentů na NAND Flash paměti a tudíž mu ostatní výrobci flashových MP3 přehrávačů platí licenční poplatky, podobně jako Thomson vybírá za samotný formát MP3).

Sandisk je dvojkou na trhu MP3 přehrávačů
i Zdroj: PCTuning.cz

Sansa e130 s kapacitou 512MB, SD/MMC slotem a nacpávacími sluchátky, které na cenovou kategorii přehrávače hrají až překvapivě dobře

Současnou nabídku přehrávačů Sandisku tvoří modelové řady Digital Audio Player, Sansa e100 a Sansa m200. V březnu přijdou na trh nové přehrávače s barevnými displeji mírně kopírující iPod - levnější Sansa c100 a dražší e200 s přehráváním videa. O obou jsme již psali zde.

Apple však v žádném případě nedovolí nikomu se jen přiblížit jeho prodejům. Nedávno byla představena nová varianta iPodu Nano s kapacitou 1GB, který bude stát 149 dolarů (3600 Kč). Řada Shuffle zlevnila, a to na $69 za 512MB verzi a $99 za gigabajtový model. Otázkou také zůstává, jak na usazení se Sandisku na druhém místě zareaguje Creative.

Zdroj: DailyTech, Mercury News

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama