nove-vodni-chlazeni-od-thermaltaku
Novinka Nové vodní chlazení od Thermaltaku

Nové vodní chlazení od Thermaltaku

Michal Mitrega

Michal Mitrega

9. 2. 2006 00:00 16

Thermaltake Big Water 735 a 745 startují. Vodní chlazení je ideální řešení pro všechny, kteří chtějí ze svého procesoru dostat maximální možný výkon, který by při použití jiného typu chlazení byl nemyslitelný.

Reklama
Nové vodní chlazení od Thermaltaku
i Zdroj: PCTuning.cz


verze s 2x120mm větráčkem a 1x radiátorem navíc

Největší rozdíl mezi starší a novější sadou vodního chlazení od Thermaltaku je to, že podporuje oba dva typy platforem ATX i BTX. Toto chlazení lze tedy nainstalovat nejenom na všechny AMD K8 procesory a Intel LGA775 platformu, ale i na Intel BTX platformu. Big Water 735 má v oběhu zapojen jeden uvolňovač tepla s velkým 120mm větrákem. Oproti tomu Big Water 745 je vybaven dvěmi uvolňovači tepla, přičemž jeden má 1x120mm větrák a druhý 2x120mm větrák. Díky tomu zajišťuje tento chladící systém opravdu nejlepší systém chlazení tekutiny uvnitř systému, jaký jste kdy mohli vidět.

Nové vodní chlazení od Thermaltaku
i Zdroj: PCTuning.cz


základna na procesor

Pro oba systémy je potom společný 12V motor P400, který pohání vodu. S tichým (16dBA) keramickým hřídelem je pumpa schopna protlačit 400 litrů za hodinu. Předělané vývody a přívody vody minimalizují vznik vzduchových kapes tak častých ve starších systémech. Potrubí má šířku 3/8 palce a údajně je velice jednoduché instalovat ho do systému.

Nové vodní chlazení od Thermaltaku
i Zdroj: PCTuning.cz


nainstalováno ve skříni

Jedna z nejdůležitějších součástí systému je průhledný rezervoár na vodu, do kterého může uživatel jednoduše doplňovat tekutinu pokud je jí v systému málo. Systém má životnost minimálně 70000 hodin. Důležitá je také použitá kapalina. Tou je Ethylen Glykol a dostanete ho v základu zdarma, později není problém si ho sehnat (i když nevím jestli se dá koupit například v drogérii).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama